0:00

Propunere – bani de la stat pentru angajarea victimelor violenței domestice, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO propunere legislativă anunță acordarea de subvenții pentru atragerea în câmpul muncii a persoanelor care sunt victimele ale violenței în familie. Angajatorii care atrag astfel de persoane, ar putea primi, la încadrarea acestora, o subvenție de 2.250 de lei.

Propunerea a fost înregistrată la Senat pe 25 noiembrie, dată la care se marchează Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor.

La acest moment, astfel de subvenții se acordă pentru șomerii de lungă durată, cei care au mai mult de 45 de ani, cei care sunt unici întreținători de familie sau tinerii cu vârste între 16 și 25 de ani, care nu au un loc de muncă, nu urmează o formă de învățământ și nu participă la activități de formare profesională.

Dacă propunerea va deveni text de lege, angajatorii ar putea primi o subvenție în valoare de 2.250 de lei, lunar, timp de 12 luni, cu obligația de a menține raporturile de muncă sau de serviciu timp de 18 luni.

Pentru acest lucru, persoanele care s-au confruntat cu violența domestică vor trebui să fie înregistrate ca șomeri în evidența agențiilor pentru ocuparea forței de muncă județene, respectiv a municipiului București.

(G. S.)

Articolul precedentMinistrul Sănătății, Alexandru Rafila: Spitalul regional Iași gata în 2027 și costă cu 20% mai mult
Articolul următorPiatra-Neamţ: Americanizarea Băii Comunale, creștere de tarife și programul propus