dsp sediuAsistenții comunitari și mediatorii sanitari din 6 localități ale județului Neamț vor primi biciclete, pentru a se deplasa în comunitate și a promova un stil de viață sănătos populației defavorizate.

6 județe din țară, printre care și Neamț, sunt incluse într-un proiect finanțat din fonduri norvegiene, unde parteneri sunt Ministerul Sănătății, Institutul Național de Sănătate Publică și Centrul Rromilor pentru Politici de Sănătate Sastipen. Programul se numește „Inițiative în domeniul sănătății publice”. Cele 6 localități din județul Neamț au fost alese de către o comisie de la București, pe baza numărului de rromi declarați din fiecare localitate, iar bicicletele vor ajunge în Piatra Neamț, Bicaz, Văleni (Roman), Roznov, Boghicea și Vânători (Târgu Neamț). Prin acest proiect au fost alocați bani pentru renovarea și dotarea unei încăperi comunitare, în care să-și desfășoare activitatea asistentul comunitar și mediatorul sanitar, aceste încăperi fiind puse la dispoziție de către primării.

„În perioada 19-23 octombrie, o delegație de monitorizare, formată din echipele Ministerului Sănătății, Sastipen și Institutul Național de Sănătate Publică, va veni în Neamț pentru a verifica implementarea proiectului, activitatea desfășurată până acum și va dota încăperile cu laptopuri și materiale sanitare. Bicicletele au ajuns la Direcția de Sănătate Publică Neamț și trebuie ridicate de către un reprezentant al primăriilor din localitățile cu pricina”, a declarat dr. Daniela Marcoci, directorul adjunct al DSP Neamț. (Oana IOSUB-TOMA)

Articolul precedentTânăr în stare gravă dus la Iași cu elicopterul!
Articolul următorNEAMŢ: 15 localităţi conectate gratis la internet! Vezi dacă te numeri printre fericiţi!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.