bransament curent 02Tarifele de distribuție a energiei electrice vor scădea cu 8-10% de la începutul anului, iar reducerea prețului la curent electric va fi de 5-6% pentru populație, de la 1 ianuarie 2016, a declarat, joi, 26 noiembrie, președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Niculae Havrileț, citat de Agerpres.

„De la 1 ianuarie tarifele de energie vor scădea proporțional cu scăderea tarifelor de distribuție din cadrul prețului final. Tariful de distribuție va scădea cu un procent între 8 și 10%, de asemenea va scădea bonusul de cogenerare cu 4%. Aceste elemente vor aduce o scădere finală a prețului de 5-6% începând cu 1 ianuarie”, a spus Havrileț.

La gaze naturale, reducerea prețului de producție va fi de 10% de la 1 iulie 2016, dar se va resimți pentru consumatorii industriali, respectiv de 5-6%, iar la nivelul consumatorului casnic calendarul de liberalizare a prețului va aduce o nouă majorare, de 6 lei pe MWh.

contor gazAutoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a discutat, în Comitetul de reglementare de joi, 26 noiembrie, aprobarea standardelor de performanță pentru activitatea de distribuție și de transport a gazelor naturale, respectiv a timpului de răspuns la reclamații și sesizări, a anunțat președintele instituției, Niculae Havrileț.

„Am hotărât să aprobăm standarde de performanță pentru activitatea de distribuție a gazelor naturale și de transport a gazelor naturale astfel încât, dacă nu se răspunde unui solicitant la o sesizare, la o reclamație în termenul stabilit de către noi, însemnând 15 zile, 30 de zile sau 60 de zile, în funcție de solicitare, atunci operatorul de distribuție sau transport este obligat să plătească o compensație în bani solicitantului. Aceste compensații variază de la un nivel de 50 de lei, cu o suprataxare de 5 lei, pentru fiecare zi de întârziere, până la câteva mii de lei în cazul operatorului de transport”, a declarat Havrileț.

El a preciat că, în acest moment, sunt în medie 300.000 de reclamații și sesizări de la consumatorii casnici şi a precizat că are în vedere introducerea standardului și pentru operatorii din sectorul energiei electrice. (ZCH NEWS)

Articolul precedentTÂRGU NEAMŢ: Sf. Stelian sărbătorit la CSEI
Articolul următor„Salvaţi Copiii” şi DGASPC, lansare de linie telefonică help-line
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. praf in ochi , havrilet reprezinta interesele altora si nu a propiilor cetateni romani !!! basca cu aceste gogosi , se reduce TVA la 20% de la 24% si cam atat !!!

Comments are closed.