cl roman02

La finele anului trecut, consilierul PSD Petru Gândulescu a cerut conducerii Primăriei Roman să analizeze un proiect prin care familiile ale căror copii au rezultate deosebite în educație și sport să obțină din partea autorităților facilități la plata taxelor și impozitelor locale. În conferința de luni, primarul Laurențiu Leoreanu spune că acest proiect a fost preluat, acceptat, îmbunătățit și că va trece, pentru că este inițiat tocmai de el.

“Am luat propunerea în calcul și va intra în ședință de Consiliu Local. Era o schiță cu care a venit domnul consilier Gândulescu, eu am prelucrat-o și vom intra cu ea, ca inițiatori – eu cu domnul Gândulescu. O vor susține și consilierii PDL dacă eu sunt inițiator”, a declarat primarul Laurentiu Leoreanu. Acesta spune că este firesc să-și pună smenătura pe proiect deoarece ideea inițială a fost modificată și adaptată legislației: “Dacă e numai ideea și eu o prelucrez, sunt și eu inițiator. Fără mine nu trece. Ne-am asumat-o și noi. Nu a fost ideea exactă, ci noi am prelucrat-o”.

Proiectul prevede, în fapt, scutirea sau reducerea de taxe pentru persoanele care au în întreținere copii cu rezultate meritorii în plan educațional sau sportiv. În primă fază se va adopta un regulament cadru, iar pentru fiecare solicitare în parte se va cere acordul consilierilor locali, aceștia urmând să stabilească dacă se impune reducerea taxelor sau scutirea totală de la plata lor.

Precizăm faptul că, anual, tot din bugetul local, administrația locală îi premiază pe elevii și profesorii care obțin rezultate importante la concursurile și olimpiadele naționale, inclusiv pe domeniul sportiv, toate în cadrul Galei Excelenței în Educație, eveniment găzuit cu ocazia zilelor orașului, la finele lunii mai.

Articolul precedentPrimarul de Roman nu vrea șef o femeie
Articolul următorŞapte nominalizaţi pentru Premiul Naţional de Poezie „Mihai Eminescu”