isu proiectilUn bărbat din satul Slobozia, comuna Boghicea a sunat la 112, în seara de 14 octombrie, după ce-a descoperit un proiectil exploziv, în timp ce făcea săpătura de toamnă în grădina proprie.

Echipa pirotehnică de la ISU Neamţ s-a dus la faţa locului şi a ridicat proiectilul de calibru 105 mm, care datează din cel de-al Doilea Război Mondial, pentru a-l distruge în condiţii de siguranţă. Din cauza lăsării întunericului, pirotehniştii nu au putut verifica întreaga curte, aşa că vor face cercetarea terenului, cu detectorul de metale, astăzi, 15 octombrie.

Pentru a preveni evenimentele nedorite – răniri sau chiar decese, ce ar putea fi produse de elementele de muniţie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ reaminteşte modul corect de comportare la descoperirea acestora:

Anunţaţi imediat specialiştii ISU, prin apel la „112”!

Nu atingeţi elementele de muniţie, declanşarea acestora poate duce la rănire sau chiar la deces!

Izolaţi zona şi nu permiteţi nimănui accesul în apropierea elementelor de muniţie, până la sosirea echipei pirotehnice, singura abilitată să execute misiuni de asanare a teritoriului, în condiţii de siguranţă! (C. MIRCEA)

Articolul precedentBilete de tratament pentru luna noiembrie
Articolul următorISU DUPĂ SIMULAREA DE CUTREMUR: “Copiii au înţeles cum să procedeze! Pe adulţi nu-i interesează!”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.