0:00

Proiecte aprobate pentru Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* acestea vizează modernizare căilor de acces în Borca, Costişa, Târgu Neamţ şi Roznov

Două orașe și două comune din județul Neamț au primit aprobarea Consiliului Tehnico-Economic al Ministerului Dezvoltării Regionale, pentru modernizarea mai multor drumuri comunale și orășenești. Deși proiectele erau mai vechi și mai multe, doar o parte dintre acestea au fost aprobate, ca și finanțare, sumele de bani aferente urmând să ajungă la unitățile administrativ teritoriale în cauză, o parte până la sfârșitul anului – aprobate prin ordinul ministrului dezvoltării, iar restul anul viitor. Atât la Borca cât și la Costișa, lucrările de modernizare pentru două dintre proiecte avizate și aprobate au demarat deja.

”În comuna Borca este vorba despre un drum comunal care face legătura între drumul național 17 și satul Pârâul Borca, drum a cărui modernizare presupune asfaltare, șanțuri de scurgere și ziduri de sprijin. Este adevărat că noi avem proiecte de acest gen, inclusiv pentru canalizare, pe mai multe drumuri comunale dar deocamdată atât s-a avizat. Este un prim pas foarte important. Costul total pentru modernizare acestui drum este de 25 de miliarde de lei vechi, iar pentru acest an avem aprobat un miliard. Restul va veni la anul. Oricum cu un miliard putem plăti proiectul și avizele necesare pentru că mai mult nu ne putem permite”, a spus Petre Niță, viceprimar al comunei Borca.

”Pentru Comuna Costișa este vorba de modernizarea drumurilor comunale, proiectele au fost avizate, iar fondurile pentru acest an au fost aprobate prin ordinul ministrului, încă din luna octombrie. A fost avizat proiectul pentru modernizarea drumurilor comunale 104 și 117, iar în primă fază avem un miliard de lei vechi plus ceea ce se alocă de la bugetul local, iar noi lucrările le-am început deja. În total ar fi vorba de aproximativ 40 de miliarde de lei, dar vom vedea. De asemenea, noi avem depuse proiecte și pentru extinderea, reabilitarea și modernizarea Căminului Cultural însă încă așteptăm răspunsul de la Compania Națională de Investiții”, a explicat primarul de Costișa, Aurel Ciocănel.

În orașele Roznov și Târgu Neamț este vorba de proiecte asemănătoare, de modernizare a căilor de acces. Mai mult decât atât, la proiectele depuse de orașul Târgu Neamț  a fost avizat și cel ce vizează extinderea și modernizarea rețelei de canalizare pentru stațiunea Oglinzi. (I. CĂLIN)

Articolul precedentPiatra Neamţ, loc onorabil între 79 de oraşe europene
Articolul următorVine frigul!