0:00

Primăria Târgu Neamț va depune, în perioada imediat următoare, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) un proiect, care are drept scop creșterea calității actului medical și a siguranței pacienților din cadrul Spitalului Orășenesc” Sf. Dimitrie”. Acesta constă în achiziționarea de echipamente și dotări de ultimă generație pentru prevenirea, diagnosticul și tratarea infecțiilor nosocomiale, precum și reducerea cazurilor de infecții asociate asistenței medicale în interiorul spitalului.

Valoarea totală a proiectului este de 18.752.191,37 lei (inclus TVA), cu finanțare integrală prin PNRR. Secțiile și departamentele care vor beneficia de dotări sunt blocul operator, secția chirurgie generală, compartimentul ATI chirurgie generală, compartimentul ATI ginecologie, secția de boli infecțioase, secția obstetrică-ginecologie, compartiment sterilizare, laboratorul de radiologie, spălătoria și laboratorul de microbiologie.

Proiect prin PNRR pentru prevenirea infecţiilor nosocomiale la Spitalul Târgu Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa ședința Consiliului Local de vineri, 25 noiembrie, au mai fost aprobate alte trei proiecte ce privesc spitalul orășenesc: “Reabilitarea Blocului Operator, etaj 2, Secția Chirurgie Generală, Clădirea C1″, “Reabilitarea cabinetului de consultații din baza de tratament BFT, parter, Ambulatoriu Integrat, Clădirea C” și “Achiziționarea și montarea unei rampe electrice pentru persoanele cu dizabilități locomotorii la intrarea în Ambulatoriu Integrat”.

Este un semn că la nivelul conducerii Primăriei există preocupare pentru modernizarea spitalului și că demersurile lui Daniel Harpa sunt susținute de consilierii locali care înțeleg că investiția în sănătate trebuie să fie o prioritate pentru toată lumea. (C.T.S.)

Articolul precedentCotele echipelor îţi spun favorita?
Articolul următorCarduri de energie de 1.400 de lei pentru populația vulnerabilă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.