Cele mai bune proiecte pentru tineret derulate în acest an au fost premiate sâmbătă, 22 noiembrie, în cadrul primei Gale Naţionale a Societăţii Civile de Tineret, organizate în staţiunea Covasna. Printre proiectele câștigătoare, la domeniul Umanitar a fost premiat și proiectul ”Nimeni nu e singur”, inițiat de Asociația Centrul Comunitar de Resurse Răucești – Neamț.

Au participat peste 300 de persoane, membri ai organizaţiilor neguvernamentale premiate cu această ocazie, invitaţi speciali şi reprezentanţi mass-media. În concurs au fost înscrise 123 de proiecte din toata tara la 6 categorii: educaţie, umanitar, ecologie, sport, educaţie socială şi economică, cultură şi artă. Printre proiectele câștigătoare, la domeniul Umanitar a fost premiat și proiectul ”Nimeni nu e singur”, inițiat de Asociația Centrul Comunitar de Resurse Răucești – Neamț.

Proiectul ”Nimeni nu e singur”, finanțat de Consiliul Județean Neamț, a fost implementat de Centrul Comunitar de Resurse Răucești în perioada mai- octombrie 2014. ”S-a urmărit dezvoltarea spiritului civic în rândul tinerilor, formarea de abilități și competențe prin implicare activă în acțiuni de voluntariat. Dintre activitățile desfășurate în cadrul proiectului amintim: Ești VIP (Voluntar, Implicat și Pregătit) – activități practice de simulare în cazul producerii unor situații de urgență, în colaborare cu specialiști de la ISU Petrodava Neamț, Să fim solidari – ateliere și evenimente recreative, de socializare și artistice, oferirea unui sprijin practic și material pentru vârstnici, Flori pentru suflet– vizite în centre și la domiciliu, oferind sprijin moral și practiv vârstnicilor, Poiana Volunarilor– tabără educativă în Apuseni și realizarea unui film documentar cu tema Importanța Voluntariatului”, ne-a declarat Ana Săvescu, coordonatorul de proiect.

(C.T.S)