Polițiștii rutieri și cei de prevenire din IPJ Neamț au desfășurat, ieri, 20 octombrie, activități de informare și conștientizare a participanților la trafic în cadrul proiectului „Educație Rutieră – Modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră”.

„Proiectul are ca obiectiv general creșterea gradului de siguranță rutieră prin modelarea comportamentului cetățenilor și responsabilizarea lor, în calitate de utilizatori ai drumului, indiferent de categoria de participanți la trafic din care fac parte. Educația rutieră este un subiect de actualitate fie că vorbim de elevi, pietoni, conducători auto sau alți participanți la trafic. Educația rutieră pe lângă cunoașterea și respectarea regulilor se referă la grija față de noi și de cei dragi nouă, la un comportament prudent, se construiește pe decizii chibzuite și pe calm … foarte mult calm. Dacă un simplu claxon sau exprimarea verbală generată de nervi produc răni superficiale,  deplasarea cu viteză spre destinația vizată, neportul centurii de siguranță, oboseala sau alcoolul ne pot influența atât pe noi cât  și pe cei cu care ne întâlnim în trafic. Un accident provoacă răni adânci, care de cele mai multe ori nu mai pot fi vindecate”, a precizat subinspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Polițiștii au stat de vorbă și cu viitorii șoferi, pentru a se asigura că înțeleg rolul și responsabilitatea pe care o vor avea în calitate de conducători auto.

Angela Croitoru

Articolul precedentColiziune într-o intersecție din Roman, un șofer în spital
Articolul următorHANDBAL MASCULIN Pietricica Neamţ, înfrângere în condiţii grele la echipa de pe locul 2