0:00

Proiect: 400 de milioane de lei de la stat pentru becuri prin programul „Rabla”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiToți românii vor putea avea în curând posibilitatea să își achiziționeze becuri economice pentru gospodărie, prin programul „Rabla”. Nu, nu este nicio glumă, Administrația Fondului pentru Mediu având deja elaborat ghidul „Rabla pentru becuri”, care cuprinde inclusiv bugetul pentru derularea acestui program.

Suma propusă este de 400 de milioane de lei, iar modificarea de buget în acest sens va fi discutată în ședința de Guvern de săptămâna viitoare. „Rabla pentru becuri” va funcționa după principiul programului „Rabla pentru electrocasnice”, aflat deja în derulare în întreaga țară.

Cu voucherul pe care îl primesc, oamenii trebuie să meargă la magazinele înscrise în program la AFM, predau becul vechi și cumpără unul nou. Trebuie menționat faptul că prin programul „Rabla pentru becuri” vor putea fi cumpărate doar becuri cu led, care pot reduce cu 70 la sută consumul de energie electrică.

Alex SÎRBU

Articolul precedentO familie a ajuns la spital după ce au mâncat ciuperci culese din pădure
Articolul următorIncendiu la o casă din Piatra-Neamț. O femeie a ajuns la UPU
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.