Programul Casa Verde Fotovoltaice s-ar putea debloca după două luni, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAproximativ 90.000 de beneficiari s-au înscris în programul Casa Verde Fotovoltaice, care s-a dovedit inițial un real succes. Din păcate , înainte ca implementarea proiectelor să poată începe, o contestație depusă de o firmă care nu a fost validată ca instalator autorizat de către Ministerul Mediului a dus la suspendarea programului, printr-o decizie a instanței (amănunte aici) .

Având în vedere că judecata ar putea dura cel puțin câteva luni, cei implicați au căutat soluții alternative și, se pare, că s-a ajuns la un acord. „Vreau să anunț faptul că am ajuns la o înțelegere între părți, în sensul în care miercuri, în această săptămână, la ora 10.00, vom deschide o nouă sesiune prin care vom valida potențialii instalatori. Bineînțeles că se pot înscrie și instalatori care nu au încercat să se înscrie prima dată, la fel cum se pot înscrie și instalatori care au fost respinși, așa cum este cazul acestei societăți comerciale. Am primit o promisiune a societății că, în măsura în care se va deschide o nouă sesiune și în măsura în care va fi validată ca instalator autorizat de către Ministerul Mediului, aceasta va renunța la procesul pe care îl avem, va face o cerere de renunțare la judecată, moment din care putem să sperăm că așteptarea celor 90.000 de familii va fi mult scurtată”, a declarat ministrul Mediului Mircea Fechet, citat de Agerpress.

Deblocarea acestui proiect pare deci condiționată de aprobarea instalatorului care a depus contestație. Rămâne de văzut dacă, pe de o parte acest lucru se va întâmpla și dacă nu vor apărea și alte contestații.

Z.C.

Articolul precedentVovidenia – mare sărbătoare creștină
Articolul următorUn partid cu reale perspective de dezvoltare: Natură, Oameni şi Animale
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.