Un incendiu urmat de explozia unei butelii a făcut victime în dimineața de 21 noiembrie, iar un bărbat de 62 de ani a fost găsit sub zidurile prăbușite ale imobilului. Totul a avut loc la locuința unui sătean din localitatea Cârligi, județul Iași. Apelul pentru ajutor, prin numărul unic de urgență 112, a fost înregistrat în dispecerat, în jurul orei 05:30.

Au intervenit două autospeciale de stingere cu modul de descarcerare și acordarea primului ajutor, un echipaj de terapie intensivă mobilă cu medic (TIM) și un echipaj de prim ajutor calificat (EPA). La ajungerea salvatorilor, incendiul se manifesta la o butelie de GPL, care refula gaz.

FOTO. Incendiu urmat de explozie: un bărbat a fost scos în viață de sub dărâmături, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Proprietarul, un bărbat în vârstă de 62 de ani a fost evacuat de sub dărâmături de către pompieri și predat echipajului de terapie intensivă mobilă. Victima a fost transportată de urgență la UPU a Spitalului Clinic Județean de Urgențe ”Sf. Spiridon” Iași. O persoană de sex feminin s-a autoevacuat până la sosirea echipajelor de intervenție”, conform ISU Iași.

FOTO. Incendiu urmat de explozie: un bărbat a fost scos în viață de sub dărâmături, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Militarii au mai evacuat din locuință alte trei butelii de GPL. În urma deflagrației, imobilul a fost afectat pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați. Pompierii au cercetat și au ajuns la concluzia că, cel mai probabil incendiul a fost provocat de folosirea focului deschis în spații închise.

FOTO ISU Iași

(G.S.)

Articolul precedentPiatra-Neamț: Coliziune între o autoutiltară și un autoturism
Articolul următorVovidenia – mare sărbătoare creștină
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.