volei-conferinta-01volei-conferinta-02Naţionala feminină de volei a României începe, joi, 22 septembrie, la Piatra Neamţ, „bătălia” pentru locul al doilea din grupa E, care duce la barajul pentru calificarea la Campionatul European din 2017, din Azerdbaidjan şi Georgia.

La Piatra Neamţ, tricolorele au mai obţinut „biletele” pentru Europene şi în 2014 când au acces la turnul final din Belgia şi Olanda în detrimentul Slovaciei, Bosniei-Herţegovina şi Austriei.

Româncele au nevoie de victorii la orice scor în primele două partide de joi şi vineri cu Elveţia şi Muntenegru, pentru ca apoi să dispute barajul, cel mai probabil în compania Ungariei. Manşa tur va avea pe 1 octombrie tot în sala Polivalentă pietreană.

Locul întâi al grupei, deţinut de Bulgaria, duce direct la Europenele de anul viitor, însă nu mai poate fi obţinut de România. Antrenorii şi jucătoarele reprezentativei noastre sunt optimişti înainte acestor confruntări decisive.

„Dacă reuşim să limităm greşelile, vom putea să câştigăm cele două meciuri importante cu Elveţia şi Muntenegru. La Sofia, au fost foarte multe greşeli pe care le-am făcut în atac şi asta a condiţionat clar rezultatul din meciul cu Muntenegru. Nu cunoşteam voleiul din România, dar am găsit voleibaliste valoroase, dornice de muncă” – Davide Delmati, antrenor România.

„Avem un turneu dificil, echipele sunt echilibrate din punct de vedere valoric. Avem nevoie de două victorii şi sperăm să le obţinem. Suntem pregătite şi ne dorim ca spectatorii să vină în număr mare să ne susţină” – Adina Salaoru, căpitan România.

„Federaţiei trebuie să-i bată inima şi pentru echipa naţională, nu numai pentru echipele de club unde evoluează jucătoare străine fără număr. O jucătoare de afară ocupă locul uneia din România. De asta nu progresăm. O să câştigăm cele două jocuri fără emoţii, însă la baraj dacă nu vom trece de Ungaria tot nu am făcut nimic. Eu zic că selecţia putea fi făcută mai bine. Trebuiau aduse jucătoarele cele mai experimentate, cele mai valoroase, cele mai în formă din România. Încă facem antrenamente ca acum 50 de ani” – Vasile Ouatu, preşedinte Unic Piatra Neamţ.

Programul complet al meciurilor AICI. (Ana MOISE)

Articolul precedentCoșarul vine gratis la bătrânii singuri și săraci
Articolul următorLa Spitalul din Bicaz se operează pe o „piesă de muzeu”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.