Sindicaliștii nemțeni din educație și sănătate sunt nemulțumiți de noua decizie a guvernului privind amânarea creșterilor salariale. Majorările nu doar că vin mai târziu, dar vor fi şi în procente mai mici.

„Noi am primit vestea în plină acțiune de consultare a membrilor de sindicat cu privire la oportunitatea declanșării grevei generale în învățământ începând cu 12 iunie ca protest față de forma în care a apărut legea salarizării unitare. Din păcate, promisiunile nu coincid cu realizările. Joi seară (8 iunie) vom avea o situație centralizată asupra acțiuni de declanșare sau de respingere a grevei. În cursul zilei de vineri, 9 iunie, va trebui să raportăm rezultatele către federație„, a declarat prof. Gabriela Grigore, secretar general al Sindicatului Liber al Lucrătorilor din Învățământ și Cercetare Științifică (SLLICS) Neamț.

Sindicaliștii au mai spus că profesorii se află în treimea de jos a grilei de salarizare pentru sistemul bugetar și se simt jigniți de această nouă măsură dispusă de guvern. „Așa am fost în toate toate legile de salarizare. Este o jignire pentru noi ca și reprezentanți ai sistemului de educație, tocmai pentru faptul că educația nu reprezintă o prioritate națională și pentru că nu se dorește ca educația să își recapete locul cuvenit în grila de salarizare unitară„, a mai punctat Gabriela Grigore.

La Sindicatul Sanitas Piatra Neamț s-au primit, în această dimineață, tabele nominale pentru strângerea de semnături în vederea urgentării revenirii asupra deciziei privind creșterile salariale așa cum erau ele prevăzute în programul de guvernare.

„Toată lumea aștepta această mărire salarială. Există o mare dezamăgire. În această dimineață, am primit tabelele nominale cu membrii de sindicat care trebuie să semneze pentru declașarea grevei. Așteptăm informații de la Federație să vedem ce demersuri vom întreprinde„, a afirmat liderul de sindicat Angela Albață. (Ana MOISE)

Articolul precedentUn elev talentat: Claudiu Ladan
Articolul următorACTUALIZARE LIGA A IV-A: Teiul-Speranţa 3-1 şi Bradu-Moldova 6-2
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.