0:00

Profesorii primesc sprijin din partea elevilor și studenților, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiA început deja a doua săptămână de grevă în Educație și nimic din ce s-a declarat în spațiul public de către sindicaliști sau guvernanți nu dă mari speranțe că sfârșitul protestului este foarte aproape. Luni, 29 mai, ministrul Educației, Lidia Deca arăta că se ia în calcul și posibilitatea decalării examenelor naționale (amănunte aici).

Astăzi, 30 mai, sindicaliștii din Educație au primit un sprijin chiar in partea elevilor și studenților. Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), Consiliul Tinerilor din România (CTR) și Consiliul Național al Elevilor (CNE) și-au exprimat susținerea pentru pretențiile greviștilor.

Suntem convinși că reforma reală a învățământului nu poate fi efectuată fără o alocare corespunzătoare a resurselor financiare ale statului, iar educația de calitate se poate construi doar pe baze economice solide, apte să motiveze cei mai buni absolvenți să aleagă funcția didactică. Un salariu al unui profesor debutant, în valoare de 2.400 RON, este deconectat de realitatea socio-economică a anului 2023, iar statul român este dator să își asume responsabilitatea față de această situație și să ia decizia strategică a finanțării corecte a sistemului de învățământ”, arată un comunicat emis de cele trei organizații citat de Mediafax.

Elevi și studenți, membri ai ANOSR, CTR și CNE vor participa la protestul care se desfășoară astăzi în fața sediului Guvernului.

Z.C.

Articolul precedentAproape 500 de abateri în trafic într-o săptămână
Articolul următorPremierul anunță consultări la ora 12, sindicaliștii spun că n-au invitație
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.