Mitingul cu 20.000 de profesori din toată țara, anunțat pentru ora 12, marți, 30 mai, în București, coincide cu anunțul premierului pentru „consultări cu reprezentanții sindicatelor din educație” tot de la ora 12, postat pe site-ul Guvernului.

Premierul anunță consultări la ora 12, sindicaliștii spun că n-au invitație, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Unul din cei trei lideri de sindicat care s-au organizat pentru greva generală din Educație și pentru cel de-al doilea miting, de astăzi, a declarat că nu s-a primit nici o invitație la consultări. „Și pe programul meu personal am trecut o întâlnire și cu președintele și cu premierul, numai că nici unul, nici altul nu cunosc programul meu. Așa și premierul” – declară Marius Nistor, liderul Federației Sindicale „Spiru Haret”.

Premierul anunță consultări la ora 12, sindicaliștii spun că n-au invitație, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAcesta mai precizează că „nu respingem nici o întâlnire, important este să se vină cu soluții care să fie acceptate de colegi. Trebuie sa fie convinși cei care sunt în greva în acest moment în toate unitățile de învățământ preuniversitar din România”. Sindicaliștii din Educație au respins și ultima ofertă a Guvernului, care conține, în esență, tot prime pentru angajați.

La ora 12 ar urma să se adune 20.000 de profesori în Piața Victoriei, pentru mitingul aprobat. De aici, la ora 13 se va pleca în marș spre Palatul Cotroceni, unde se va staționa în intervalul ora 15-15:30, iar liderii celor trei sindicate speră să fie invitați la discuții cu președintele României. Cei trei lideri au semnat recent o scrisoare publică în care solicită președintelui o întrevedere astăzi, după miting și marșul spre Cotroceni (sursa foto edupedu.ro).

C.I.

 

Articolul precedentProfesorii primesc sprijin din partea elevilor și studenților
Articolul următorRoman: Percheziții pentru prinderea hoților care au profitat de o tragedie