0:00

Profesorii din Neamț primesc măști FFP2, donate de Altex, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCel puțin o mască tip FFP2 cu filtru, de genul celor care asigură protecție înaltă, va ajunge la fiecare cadru didactic din județul Neamț. Grație unei donații, cei 5.003 profesori din județ vor beneficia de o măsură menită să le confere mai multă siguranță cât timp sunt la școală. Prof. Mihai Obreja, șeful Inspectoratului Școlar Județean Neamț, spune că măștile vor fi distribuite zilele acestea. „S-au primit 6.000 de măști FFP2, printr-o donație din partea Altex. Am decis să le distribuim cadrelor didactice, în ideea că ei stau cel mai mult în școală și fiindcă urmează o serie de activități – concursuri, evaluări, examene. Le vom distribui în perioada imediat următoare, astfel încât să asigurăm în școli un grad ridicat de siguranță și în acest mod”, afirmă Mihai Obreja. Acest tip de măști nu doar oferă protecție, ci pot fi reutilizate, după dezinfecție.

Cât privește măștile obișnuite, care trebuie să existe în școli și teoretic să fie date și elevilor care nu au, șeful IȘJ Neamț precizează că nu sunt probleme în școli. „La ultima raportare, dinaintea vacanței de iarnă, exista un stoc de puțin peste 1 milion de măști în școli. Noi am distribuit 1,3 milioane de măști în toamnă, se folosesc măștile, fiindcă ulterior, școlile care au rămas fără, au făcut achiziții”, potrivit șefului IȘJ Neamț. Acesta a adăugat că școlile au și stoc suficient de dezinfectant, circa 9.000 de litri.

C.I.

Articolul precedentAdolescent de 15 ani înecat în lacul de agrement din Parcul Municipal Roman
Articolul următorDoi nemţeni suspectaţi că au furat bijuterii în valoare de 2 miliarde lei vechi

1 COMENTARIU

  1. În Franța măștile de tipul ăsta au fost scoase din uz, conțin grafen și provoacă boli….săracii de români, pun ce le cer ai de la putere……pute a interes…să le păstreze Altex….

Comentariile sunt închise.