pediatrie postliceala55 de copii, aflați în secția Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență din Piatra-Neamț, s-au bucurat, miercuri, 4 mai, de atenția profesorilor și elevilor de la Școala Postliceală Sanitară de Stat din Piatra-Neamț.

Aceștia, împreună cu Asociația Umanitară ”Codrin”, au dăruit, cu ocazia sărbătorilor de Paște, mai multe pachete cu hăinuțe, jucării, reviste de colorat, scutece, șampoane, șervețele umede, spray-uri nazale, creme de corp, detergenți, lapte praf, fructe.

Cadourile de care s-au bucurat micuții, așa cum ne-a spus dr. Nicoleta Lamatic, profesor la Școala Postliceală de Stat, reprezintă implicarea trup și suflet a unor persoane care au dorit să aducă zâmbetul copiilor care, acum, trec prin momente mai puțin plăcute.

Cu ocazia sărbătorilor Pascale, am organizat o acțiune caritabilă în parteneriat cu Asociația Umanitară «Codrin – ocrotiți copiii ce vor rămâne doar copii!», reprezentată prin doamna Monica Sofron, prin care am oferit copiilor din secția Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț articole de primă necesitate, plus jucării și cărți de colorat. Activitatea se încadrează în proiectul educațional, aflat în derulare în Școala Postliceală Sanitară de Stat din Piatra-Neamț, intitulat «Spun, nu fumatului!», prin care urmărim să motivăm elevii să rămână nefumători și să descurajăm experimentarea consumului de alcool, să educăm elevii în privința consecințelor fumatului asupra sănătății, să-i determinăm pe elevii care sunt deja fumători, să renunțe la fumat și să-și dedice timpul, banii diverselor activități sportive sau caritabile. Acțiunea de astăzi este un exercițiu prin care elevii noștri învață să se implice, să organizeze colecte, să dăruiască, să acorde respect  valorilor și oamenilor, în acest caz, copiilor aflați în suferință”, a precizat dr. Lamatic.

Profesorii și elevii de la postliceala amintită și-au propus ca acest gest să fie repetat și de 1 Iunie – Ziua Internațională a Copilului, când un alt grup de copii, ce se află în grija instituțiilor statului, va primi vizita mărinimoșilor. (M.T.)

Articolul precedentUn bătrân a murit, după ce-a fost acroşat de oglinda unei maşini
Articolul următorO fetiţă şi un băieţel răniţi în accidente
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.