Crinela Marc, profesoara pentru care elevul seminarist Marius Săndulache s-a aruncat în Bistrița, a fost scoasă de sub control judiciar de Judecătoria Piatra-Neamț. În ziua de 27 iunie, instanța a hotărât: „Revocă măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de inculpata Marc Crinela, trimisă în judecată prin rechizitoriul nr. 5695/119/P/2016/10.03.2017 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ sub aspectul săvârşirii infracţiunii de act sexual cu un minor în formă continuată, prevăzută de art. 220 alin. 1 şi alin. 3 lit. b Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore care curge de la comunicare„.

Având în vedere că profesoara era însărcinată în momentul în care a fost trimisă în judecată, este puțin probabil ca procurorul de caz să atace decizia instanței. Prin urmare, Crinela Marc este liberă să-și vadă de viața ei și să se ocupe cu creșterea copilului.

Profesoara a fost arestată în ziua de 15 februarie 2017, după ce anchetatorii au stabilit că ea a avut o relație nepermisă cu unul dintre elevii ei. N-a stat după gratii decât până pe 17 februarie, când Tribunalul Neamț a plasat-o în arest la domiciliu. Ulterior a cerut permisiunea să se deplaseze la Iaşi, la un spital de obstetrică-ginecologie în fiecare marţi, să-şi vadă de sarcină, dar şi la parohia la care slujeşte soţul ei, în satul Bicăjel, comuna Bicaz Chei. Instanța a dispus plasarea ei sub control judiciar, cu obligațiile aferente, inclusiv cele de a nu părăsi țara decât cu încuviințarea instanței, de a nu profesa și de a nu comunica în vreun fel cu părinții lui Marius Săndulache.

Între timp dosarul de fond a trecut prin procedura de cameră preliminară, iar pe 6 iunie 2017, judecătorii au decis: „În temeiul art. 346 alin. 1 Noul Cod de procedură penală, constată legalitatea sesizării instanţei cu Rechizitoriul nr. 5695/119/P/2016/10.03.2017 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în cauza privind pe inculpata Marc Crinela, cetăţean român, căsătorită, cu trei copii minori, studii superioare, profesor de limbă română la Şcoala Gimnazială Nicolae Iorga Pângăraţi, fără antecedente penale, trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor în formă continuată, prevăzută de art. 220 alin. 1 şi alin. 3 lit. b Cod penal cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal, respingând ca nefondate cererile şi excepţiile formulate de inculpată. Dispune începerea judecăţii în dosarul nr. 2686/279/2017, privind pe inculpata Marc Crinela”.

Primul termen de judecată n-a fost stabilit încă. Între timp, procurorul de caz a decis să disjungă cauza, pentru a stabili dacă Marius Săndulache a fost singurul elev cu care a avut relații profesoara sau mai există și alții, așa cum se vorbea în anumite cercuri. (C.M.)

Articolul precedentDOUĂ LUNI DE CANICULĂ LA PIATRA NEAMȚ – Primăria anunță punctele de prim-ajutor
Articolul următorCAS Neamț: 58.091,93 mii lei necesari până la finalul anului
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.