Elitele la disciplina Informatică s-au întrecut la Olimpiada Internațională pe Echipe ce a fost găzduită de Colegiul Național de Informatică (CNI) Piatra Neamț. Excelența școlii gazdă a fost răsplătită cu valorosul bronz pentru echipa BlankSociety, pregătită de renumitul profesor Dumitru Ene, echipă formată din elevii Alex George Blăgescu, Ștefan Cosmin Dăscălescu, Eduard Gabriel Dorneanu, Vasile Filip, Mihai Vlad Nedelcu și Gheorghe Iulian Rotaru. Locul 3 obținut de CNI Piatra Neamț este cu atât mai meritoriu cu cât competiția a fost una extrem de exigentă, prin participarea echipelor consacrate ale școlii de informatică a României ce s-au confruntat cu valoroasele echipe ale Federației Ruse, Republicii Moldova, Italiei, Bulgariei.

Medalia de aur și locul I a fost obținut de echipa Kappa a CNI „Tudor Vianu” București și Hyp a Republicii Moldova, argintul a fost câștigat de echipa Slav Sqoders de la CNI „Tudor Vianu” București, iar echipa Magistrini a Italiei a urcat pe locul 3. La competiție au participat 10 echipe, oaspeții bucurându-se în perioada 23-28 mai și de un program cultural ce a inclus activități dedicate Centenarului Marii Uniri, vizite la muzee, obiective de artă și turistice din Neamț și din zona Moldovei. Alături de elevii și profesorii din țările participante au fost prezenți la Piatra Neamț și directorii unităților de învățământ reprezentate de competitori, precum și Anna Brancaccio din partea Ministerului Educației al Italiei.

Olimpiada Internațională de Informatică pe Echipe de la Piatra Neamț a fost organizată cu sprijinul Consiliului Județean Neamț, Inspectoratului Școlar Judeţean Neamț, Primăriei Piatra Neamț, Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, Teatrului Tineretului – gazda festivității de gală și de premiere, Fundației Infomat a CNI Piatra Neamț, al școlilor și primăriilor din comunele nemțene Alexandru cel Bun, Crăcăoani, Dochia, Girov, Gârcina, Români, al Școlii Gimnaziale nr. 2 Piatra Neamț, LPS Piatra Neamț, Colegiului Tehnic „Spiru Haret” și sponsorilor Microsoft, RIFIL Neamț și Sindicatul Învățământului Preuniversitar Botoșani. (C.I.)

Articolul precedentL4 Bradu-CSMC 1-0 * Pintilii: “Am meritat din plin victoria” * Cimentul-Victoria 1-2 * Găucan: “Meci frumos, ca la Liga a IV-a”
Articolul următorKaufland la Târgu Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.