0:00

Cei care nu-și aleg produsele de post cu atenție ar putea ajunge cu ușurință la spital. Medicii specialiști în alergologie recomandă prudență atunci când vine vorba despre mâncărurile permise în post. Vizate sunt, în special, alimentele aditivate și „îmbogățite” cu conservanți.

„Sunt anumite alimente care pot crește gradul de alergenicitate. Din produsele care ar putea da alergii sunt margarina, cele care au în compoziție soia, coloranți, conservanți, ameliatori de gust, îndulcitori. Cele mai frecvente manifestări sunt urticariile erupțiile cutanate, vărsături, diaree, tuse, amețeli, dificultăți de respirație”, a spus dr. Carmen Chiciu, medic specialist în Alergologie, din cadrul SJU Neamț.

„E-uri” bune de evitat
Coloranți artificiali: E102, E110, E122, E123, E124
Antioxidanți: E320, E321 (M.T.)

Articolul precedentDebut artistic la centrul social „Împreună”
Articolul următorUngurul dispărut în Neamţ a mers cu “naşul” până acasă