cjas neamt 01La trei luni de la obligativitatea cardului național de sănătate, în paralel cu vechiul sistem, au apărut probleme la validarea și decontarea serviciilor medicale. Colegiul Medicilor din România, în numele spitalelor, ambulatoriilor, laboratoarelor și a tuturor medicilor, a făcut o solicitare către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate în urma semnalelor primite de la furnizorii de servicii medicale. Aceste semnale sunt legate de înregistrarea și validarea în vederea decontării serviciilor furnizate.

„Sunt foarte multe situații în care nu s-au validat serviciile furnizate fără card de asigurat sau, dimpotrivă, au fost validate serviciile fără card, iar cele cu card nu, deși initial au fost afișate ca validate, ulterior la momentul raportării au apărut ca invalidate și deci nerecunoscute pentru decontare. Rugăm să fie analizate posibilitățile de rezolvare a acestor disfuncționalități, încât să nu genereze perturbări în desfășurarea activității de furnizare a serviciilor în sistemul asigurărilor sociale de sănătate, prin nerecunoașterea și neplata serviciilor deja furnizate și pentru care au fost consumate resurse financiare de către furnizori”, se arată în adresa trimisă de Colegiul Medicilor din România.

Cauza acestor probleme este explicată de către președintele CJAS Neamț, jr. Radu Firăstrău: „Conform normelor metodologice, începând cu luna mai, orice furnizor de servicii medicale trebuie să raporteze în 72 de ore serviciile acordate. Sunt furnizori care, de exemplu, au raportat la sfârșitul lunii toate serviciile, din diferite motive. În a treia lună, iulie, Casa Națională nu a mai permis depășirea acestui termen. Sunt servicii efectuate, reale și sunt sigur că se va găsi o soluție la această situație. Este o problemă la nivel național care poate fi rezolvată doar de la nivel central”. (Oana IOSUB-TOMA)

Articolul precedentCUPA ROMÂNIEI: Cetatea – Petrotub 4 – 2, după penalty-uri
Articolul următorBilanţ estival la poliţie: 81 de permise reținute și amenzi de 450.000 lei
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.