Copiii folosiți la deszăpezirea stadionuluui

Din lipsă de personal sau din cauza problemelor financiare, FC Ceahlăul a apelat la munca juniorilor din cadrul Centrului de Copii, condus de prof. Toader Șteț, pentru îndepărtarea stratului de zăpadă depus pe gazonul stadionului ”Municipal”. Diriguitorii Ceahlăului au făcut apel la suporteri și la presă să-i ajute, însă, joi dimineața n-a coborât nimeni din biroruri să pună mâna pe lopată, pentru a da un exemplu de civism celor 20 de copii care luptau de zor cu nămeții.

Deszăpezirea gazonului, extremă urgență

Ceahlăul joaca sâmbătă, 6 decembrie, ultimul meci din turul campionatului, cu U Cluj Napoca. Partida programată în etapa 17- a Ligii I la fotbal, are toate șansele să se desfășoare într-un cadru hibernal. Partida se poate disputa de la ora 15:30, dacă arbitrii vor decide că suprafața de joc este practicabilă. Altfel, zăpada căzută din belșug în ultimele zile a făcut din gazonul terenului central un imens covor de nea pe care copii sunt nevoiți să-l îndepărteze, în lipsa oamenilor din compartimentul administrativ, restructurați, sau neplătiți din motive de criză financiară. Șefii Ceahlăului au ajuns la mila copiilor din Centrul de copii și juniori pentru ca suprafața de joc să poată arăta bine la ora meciului de sâmbătă. În loc să se pregătească pentru etapele din campionat, din acest final de an, copiii au înțeles doleanțele prim-divizionarei și joi, dis-de-dimineață, sfidând gerul și nepăsarea conducătorilor din birourile încălzite, au pornit o luptă contra cronometru cu stratul consistent de zăpadă așternut de la începutul acestei săptămâni, pe suprafața de joc. Astfel, unul din cele mai vechi cluburi din țară a ajuns să fie ținut în viață în prima ligă de juniorii promovați din același centru de copii și juniori, iar munca fizică, pe care trebuie s-o depună un adult pentru întreținerea gazonului, a căzut tot pe umerii copiilor. Când vine vorba, însă de cuantumul salariilor, lucrurile stau altfel. Șefii Ceahlăului, în disperare de cauză mai cer sprijinul suporterilor în rezolvarea urgentă a problemei îndepărtării zăpezii de pe gazon. Sunt așteptați astăzi la stadion, toți cei care vor să dea o mână de ajutor muncitorilor care au mai rămas în club și mai cred în promisiunile de achitare a restanțelor. Mai mult, diriguitorii Ceahlăului i-au ”sfătuit” pe binevoitori să aibă și lopeți în dotare. „Căutăm soluții pentru rezolvarea în cât mai scurt timp a acestei probleme, iar a cere ajutorul oamenilor este o variantă. Sper să avem lângă noi oameni care să ne sprijine, pentru că în aceste vremuri nu ne este ușor“, a declarat Ioan Mironaș, directorul executiv al Ceahlăului. Joi dimineața, înainte de obișnuita conferință de presă a antrenorului Florin Marin, șefii Ceahlăului invitau presa să se alăture juniorilor și muncitorilor din compartimentul administrativ, în timp ce niciunul dintre ei nu a coborât din birouri. Munca de deszăpezire a început joi dimineața în jurul orei 10 și va dura până în această după – amiaza în jurul orei 16 sau chiar 17, la căderea întunericului.

Probleme financiare la FC Ceahlăul, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Nimeni nu mai ajută echipa ?

Stadionul Ceahlăul este în proprietatea municipalității locale, care l-a dat în folosință gratuită clubului FC Ceahlăul SA, club ce se confruntă cu serioase probleme financiare. Salariile sunt neplătite din august, iar datoriile către fotbaliști și angajați au atins suma de un million de euro, conform celor declarate de Viorel Măstăcăneanu, președintele CA. ”La momentul acesta mai sunt unele restanțe la jucători, dar nesemnificative la salariile pe luna august, deci, restanțe mai avem pe lunile septembrie, octombrie și noiembrie, deci suntem, am putea spune cu salariile la septembrie. Restanțe mai mari avem la 3-4 jucători care au avut contractele făcute în funcție de minutele jucate și care înseamnă tot salarii, pe sezonul precedent. Avem încheiate cu ei niște convenții și trebuie să-i aducem și pe ei la zi”, a declarat președintele grupării nemțene. Acesta putea apela chiar la ajutorul unor lucrători din societățile subordonate CL, dar și aceștia sunt angrenați în lupta cu nămeții din oraș, iar pe gazonul principal nu pot intra agregatele mari, pentru că ar distruge suprafața de iarbă și drenajul. În anii trecuți militarii și jandarmii reprezentau o soluție viabilă, sau unele firme ce sponsorizau constant gruparea pietreană, însă, astăzi, situația este una catastrofală. ”Este foarte greu! Toți apropiații, sau toate firmele care ne mai sprijineau o duc greu, din punct de vedere financiar, multe firme intră în insolvență, din toate domeniile și nimeni nu mai e dispus să ne ajute”, a mai afirmat Măstăcăneanu.

Şi antrenorii au grijile lor

Nici antrenorul Florin Marin nu este lipsit de griji pentru meciul de sâmbătă. Eliminarea lui Andrei Marc la Craiova i-a atras acestuia o etapă de suspendare și 740 de lei amendă. Prima varianta de înlocuire pentru antrenori se speră că va fi Lucian Cazan, care, la ora actuală este incert. Acesta a suferit o ruptură musculară la coapsa piciorului drept înaintea duelului cu Petrolul, din etapa a 11-a. S-a mai încercat utilizarea sa la partida cu Oțelul, dar forțându-se revenirea, accidentarea a recidivat. Luni, 1 decembrie, Cazan a alergat separat de echipă, iar marți după amiaza se dorea testarea sa în conditii apropiate de cele de pregătire a colegilor sai. “Să zicem acum, înainte de antrenamentul din această după amiază (n.r.: marți) ca sunt ceva mai mult de 50% șanse ca el să fie utilizat sâmbătă. Dacă nu va putea, atunci vom avea de analizat serios orice variantă pentru că nu va fi ușor să găsim o soluție viabilă”, a declarat antrenorul principal al nemțenilor, Florin Marin. În cazul in care Lucian Cazan nu va face pereche cu Răzvan Gorea în centrul liniei defensive nemțene la ultimul meci din 2014, atunci antrenorii trebuie să “cântărească” bine situația. Variantele cele mai la îndemână sunt tinerii Mateciuc și Tăbăcariu, ultimul urmând a fi retras din linia mediană în cea defensivă.

Mihai STOIAN

Articolul precedentŢâţă – 2 ani de închisoare pentru bătaia din Cafe Latino
Articolul următorSeminar de cosmetică cu circuit închis, marca Ella Căciuleanu

1 COMENTARIU

  1. Demisia Florin Marin! N-am mai batut pe nimeni de 11 etape,iar retrogradarea e tot mai aproape.Rog conducerea Ceahlaului sa gaseasca iarna asta o solutie ca sa iesim din impas.Dar intai sa scapam de Florin Marin (unul din cei mai modesti antrenori din Liga 1 din toate timpurile!) pentru a incepe reconstructia.

Comments are closed.