pietricica turism

Aflăm pe firu scurt de la premărie, că doamna vicepremeare și de fier, metalurgic vorghind, îi mânioasă rău pe cei doi secretari. Și are tot dreptu pentru că mnealor figurează mai mult cu numele și când doamna are nevoie de un sprijin juridic competent, canci, oameni-s plecați. Ba la o comisie, ba la un comitet, așa că, nici vorbă de stat de vorbă cu onorabilii. Pe de altă parte, ne mirăm, că secretarii aceștia nu înțeleg importanța vremilor prin care trecem și ne întrebăm dacă nu comva au aderat la politica organului care participă, dar nu se bagă, ca să nu mai vorghim că cineva ar trebui să coboare milităria din pod.

 Un domn derector de la soțietatea primăriei care se mai ocupă și de comerțu civilizat dintr-o seamă de spații, se plânge că este prea tare băgat în seamă de gazetari pe alte aspecte și nu-i scot în evidență eforturile zilnice pentru legalizarea vânzărilor de pe marginea șoselei. Acuma, noi îl înțălegem sincer și sperăm să-i treacă supărarea și să iasă la rampă cu realizări notabile și demne de luat în seamă, ori dacă sunt și până acuma, să nu le mai țină la sertar. De asemeni, noi zicem că ar trebui să se bucure că-i pomenit des, că zice o vorbă, bucuroși fie ce-i băgați în seamă, că aceia or să fie și aleși.

 Cum ne-am învârtit noi prin cejeu, am observat, că șăfi cam lipsă-n perimetru. Numa domnu vice Dan la continuitate, cu o față radioasă și pe bună dreptate, pentru că șefu mare nu-i, gingașa doamnă nici vorbă, doamna secretară de la cejeu, ca și antepomenita, deci lipsă. Așa că distinsa doamnă secretară din subordine o să-i facă cafeli numai și numai lui. Acuma, e drept că nu-i nimeni să-l gratuleze cu apelativul dom șăf, dar nu credem că-i problemă, câtă vreme se simte așa.