0:00

La mai bine de o săptămână de la protestul organizat în fața sediului Apa Serv din Târgu-Neamț de către oamenii care nu primeau apă la presiune normală sau deloc (detalii aici și aici), directorul companiei județene de apă vorbește despre o continuare a problemelor.

Problema apei la Târgu-Neamț: 96 de avarii în cinci luni!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiManagerul Apa Serv a punctat cauza acestor probleme legate de furnizarea apei, pentru care suferă, nu numai târg-nemțenii, ci și comunele din zonă. Vlad Angheluță a vorbit despre marile provocări, cel puțin 2 avarii pe săptămână la conducta de la Preutești-Răucești, aducțiunea de apă din râul Moldova și despre nu mai puțin de 96 de avarii în primele cinci luni ale anului. Dar și despre faptul că Apa Serv “se chinuie” să suplimenteze cu apă din bazinele de la Lunca – Vânători-Neamț, iar cele două zile de ploaie au fost o adevărată gură de oxigen, însă mult prea mică.

În concluzie, măsurile luate de directorul Apa Serv care au lăsat fără apă alte trei comune, nu sunt o soluție decât de moment. Adevărata problemă o reprezintă conducta de la Preutești-Răucești care ar trebui urgent înlocuită cu una nouă, având un grad de uzură foarte mare ceea ce conduce la media de aproape 20 de avarii pe lună. Să tot cârpești o țeavă ciuruită este o muncă de Sisif fără prea mari rezultate. Rămâne de văzut cine își va asuma o asemenea investiție de câteva milioane de euro.

Conducta aparține Consiliului Județean, la fel și puțurile. Compania Județeană Apa Serv are ca acționar majoritar, tot Consiliul Județean. Aceasta este zona din care ar trebui să vină un răspuns rapid pentru toți cei care suferă acum de lipsa apei potabile.

Angela Croitoru

Articolul precedentCeahlăul Piatra Neamț se întărește cu un mijlocaj din Peru
Articolul următorAccident cu victimă după o manevră greșită în trafic
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.