0:00

Autoritățile s-au sesizat în urma publicării ieri, 4 iunie, a articolului despre cazul femeii intoxicate cu apa din propria fântână, de la Pipirig. Echipe de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț și de la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Neamț au mers, tot ieri, la Leghin și au luat probe de apă din fântâna posibil infestată. Atât proprietara, cât și fiul acesteia, cel care a sesizat poliția comunală, au suspiciuni că cineva le-a otrăvit apa.

Probe prelevate și anchetă penală pe cazul fântânii de la Pipirig, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Colegul nostru care a ajuns la fața locului a găsit pe marginea fântânii niște granule albe, au fost colectate și vor fi analizate, nu ne putem pronunța încă. S-au prelevat probe de apă ce vor fi analizate mai întâi în laboratorul nostru, atât microbiologic, chimic, cât și pentru identificarea posibilelor substanțe toxice – nitriți, nitrați, cianuri. Am vorbit și cu Poliția Pipirig, au fost acolo luni dimineață, dar nu au găsit recipiente sau alte indicii”, a declarat dr. Mirela Grădinaru, purtătorul de cuvânt al DSP Neamț.

Probe prelevate și anchetă penală pe cazul fântânii de la Pipirig, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCe anume sunt acele granule găsite de inspectorul sanitar urmează să clarifice analizele de laborator făcute la DSP Neamț. Probe de apă au fost luate și de echipa laboratorului mobil a SGA Neamț, astfel că, în cele din urmă, va fi dat un verdict clar. Ce este cert până acum este faptul că proprietara s-a simțit rău după ce a băut apă din fântână, sâmbătă, 2 iunie. Ea a fost adusă cu ambulanța la Spitalul Târgu Neamț și apoi la Piatra Neamț, și este internată în secția ORL a Spitalului Județean de Urgență Neamţ. Fântâna a fost sigilată, consumul de apă a fost interzis, iar cazul este cercetat de poliție sub coordonarea Parchetului Neamț în dosarul penal deschis pentru tentativă de omor. (C.I.)

Articolul precedentACTUALIZARE Femeie de 70 de ani și tânăr de 29 de ani, răniți în accident la Ruginoasa
Articolul următorȘtire actualizată. Moara de la Petricani în flăcări
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.