Organizaţia PRO România de la Târgu Neamţ începe să prindă contur, cel puţin la nivel declarativ şi pe reţelele de socializare. Peiu Vlad Pantelimon este coordonatorul organizaţiei Pro România de la Târgu Neamţ, chiar dacă cu greu poate fi numită organizaţie din moment ce nu au nici sediu, nici un birou local politic şi nici chiar o echipă oficială care să cuprindă un preşedinte, vicepreşedinţi şi membri unui birou.

Peiu Vlad Pantelimon are 32 de ani şi este administratorul unei societăţi cu obiect de activitate realizare mobilier bisericesc. Acesta este absolvent al seminarului teologic de la Mânăstirea Neamţ, dar este şi absolvent al Facultăţii de Teologie „Andrei Şaguna” din Sibiu, cu master la aceeaşi facultate. Este căsătorit şi are doi copii.

Despre coordonatorul Pro România Târgu Neamţ se ştie doar că a fost membru al organizaţiei de tineret PSD Târgu Neamţ în anul 2012. „Am stat câteva luni şi mi-am depus demisia”, ne confirmă acesta.

De ce a ales Pro România şi nu alt partid? Ne spune chiar el: „Cred în domnul preşedinte Victor Ponta, în doamna Corina Creţu, în domnul doctor Liviu Harbuz, care este un om deosebit. Echipa de la Pro România m-a convins să vin aici. Apoi, aici am simţit un suflu nou, cu oameni noi. Aici tinerii sunt lăsaţi să se implice. Vreau să se scrie istorie la Târgu Neamţ şi cred că o să reuşim. Mă deranjează totul în oraş. Se bate pasul pe loc şi nu există activităţi pentru tineri. Eu sunt omul faptelor”.

Întrebat despre o eventuală candidatură a sa la funcţia de primar în 2012, acesta ne-a declarat: „Eu îmi doresc să candidez la funcţia de primar, dar dacă văd că alticineva din echipă îşi doreşte mai mult asta eu îl voi susţine. Nu mai suport PSD-ul. Am încredere în Pro România. Aşteptăm să vină alături de noi tineri cu bune intenţii care vor să se implice în viaţa politică şi administrativă a urbei”.

Despre proiecte pentru oraş: „Acum suntem în faza de organizare şi de a ne face un program electoral real, cu proiecte viabile pentru oraş”.

În ce privește echipa  de la Târgu Neamţ deocamdată nu se știu sau nu se spun multe lucruri: „O să anunţăm numele celor din echipă în campania electorală de dinaintea alegerilor europarlamentare. Vă asigur că vom veni cu multe surprize”.

C.T. STURZU

Articolul precedentBătrân ucis prin cruzime, verdictul instanței
Articolul următorPelerinaj de Florii pe 20 aprilie
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.