pietricica turism

Tribunalul Neamț a pronunțat astăzi, 10 aprilie, prima sentință în cazul omorului prin cruzimi, comis în seara de 14 octombrie 2018, la Secuieni. Dragoș Vasilică Creangă și Petru Gheorghe Ciobănașu, ambii în vârstă de 19 ani, au primit câte 15 ani și 8 luni de închisoare, iar Ionuț Gabriel Pinteliciuc, care era minor la data comiterii omorului, a fost obligat la măsura internării educative pentru o perioadă de 6 ani. Toți au dreptul să conteste decizia instanței la Curtea de Apel Bacău.

Crima a fost comisă, practic, pentru nimic, cei trei agresori, care au lovit un bătrân și pe rând, și împreună, n-au găsit în casă niciun ban. Ștefan Neagu, care avea 73 de ani, a fost găsit mort, dar pe cadavru nu erau urme foarte vizibile. Abia la necropsie s-a stabilit că moartea omului a fost violentă și s-a datorat multiplelor leziuni, inclusiv fracturi osoase, suferite prin loviri repetate.

Practic, ancheta a plecat de la zero, pentru că nimeni nu știa ce s-a întâmplat, bătrânul locuind singur. Din cercetări a rezultat că în seara de 14 octombrie, Ștefan Neagu s-a întâlnit pe stradă cu cei 3 tineri, care l-au văzut băut și s-au oferit să-l ajute să ajungă acasă. Au intrat cu forța în locuință și l-au bătut cu sălbăticie, ca să spună unde ține banii. Detaliile din rechizitoriu sunt de-a dreptul înfiorătoare. Agresorii au pus o plapumă peste victimă, au stins becul și au lovit care și cum a apucat. Într-un târziu, când bătrânul încă mișca, minorul i-a cerut lui Ciobănașu să-l așeze în așa fel încât să-l poată lovi ca ”să-i dea somn”. Iar Ciobănașu l-a așezat în poziția convenabilă, cu fața expusă. Pintiliciuc l-a lovit , cu putere, în bărbie și omul a căzut cu fața de podea, așa cum a și fost găsit mort.

Agresorii au mai căutat prin casă, dar n-au găsit niciun ban și au plecat, în cele din urmă, sperând că nu vor fi prinși și nu vor răspunde niciodată pentru cerea ce au făcut. S-au mai bucurat de libertate doar 3 zile…

C.M.