pietricica turism

Conducerea administrației publice locale din Roman speră ca finele lunii ianuarie să aibă bătut în cuie bugetul pe anul în curs. Un calcul estimativ pe ce se va încasa de la romașcani este realizat deja, așteptându-se doar cotele de la Consiliul Județean și Finanțe. În aceste zile, la Primăria Roman au loc ultimele discuții pe tema investițiilor ce vor urma să fie realizate în acest nou an, însă primarul Laurențiu Leoreanu spune că prioritatea o va reprezenta continuarea proiectelor demarate în ultimii ani, cum ar fi microhidrocentrala, modernizarea ștrandului sau consolidarea bibliotecii.

La începutul lunii februarie, după toate formalitățile, vom intra cu bugetul și în Consiliul Local. Zilele acestea voi avea ultimele discuții cu șefii de servicii, pentru a discuta un cadru investițional pentru un an sau doi. Prioritate va fi continuarea investițiilor”, a declarat Laurențiu Leoreanu. O altă prioritate va fi realizarea mai multor studii pentru accesarea de fonnduri europene. Câteva idei au deja autoritățile, dar așteaptă să fie gata și strategia de dezvoltare a municipiului pentru 2014-2020.

Vrem să fim pregătiți să abordăm diverse axe ca să atragem bani europeni. Sperăm în a doua decadă a lunii ianuarie să avem o ședință de Consiliu Local pentru a aproba unele cheltuieli înainte de avea bugetul. Cel mai probabil în luna februarie vom avea o ședință în care vom aproba bugetul și strategia de dezvoltare a municipiului, a mai spus edilul. Primarul Romanului spune că discuții va purta și cu consilierii locali și județeni, precum și cu președintele CJ, pentru a primi sprijin pentru proiectele gândite. Pentru bugetul Romanului, primarul Leoreanu spune că este deschis la noi propuneri, doar dacă acesta nu pun în pericol proiectele deja demarate. (C.M.)