bancomatPolițiștii Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), cu sprijinul celor din cadrul IPJ Iași, au efectuat, joi, 12 mai, o percheziție la locuința unui bărbat bănuit de implicare în mai multe furturi din bancomate, se specifică într-un comunicat de presă al IGPR.

Percheziţia s-a derulat în cadrul unui dosar penal instrumentat de IGPR, sub supravegherea Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

“În luna iunie 2015, polițiștii Direcției de Investigații Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la distrugerea mai multor bancomate și sustragerea de numerar din acestea, fapte petrecute pe raza municipiului București. Ulterior, au preluat și conexat cauzele asemănătoare, petrecute în lunile mai și iunie ale anului trecut, în Cluj, Iași și Constanța. Din anchetă a rezultat că, în perioada 29 mai – 6 iunie 2015, prin utilizarea unor carduri bancare și a unor dispozitive de fraudare a bancomatelor au fost sustrase sume de bani cuprinse între 2.000 de lei și 6.000 de lei din mai multe ATM-uri. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este aproximativ 100.000 de lei”, potrivit comunicatului citat.

Bărbatul a fost reținut, pentru 24 de ore, iar vineri, 13 mai, a fost prezentat instanței de judecată, care a decis arestarea preventivă, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt, tentativă la furt calificat și distrugere. (ZCH NEWS)