DSV ne liniștește: ”În Neamț nu avem carne cu salmonella, din Polonia!”, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Aș vrea să transmit locuitorilor din județul Neamț că trebuie să stea liniștiți pentru că, în județul nostru, nu a ajuns nici un gram din carnea de pasăre infestată cu salmonella, din Polonia. Nici nu au fost cazuri de carne sau produse lactate cu E.Coli, pentru că noi derulăm aceste verificări permanent, intrând în programul nostru anual”, a declarat Sorin Ulea, directorul DSV Neamţ.

Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a intrat în febra controalelor încă de sâmbătă, 14 mai. Mai mult, s-a dispus structurilor teritoriale ca, începând cu data de 16 mai și până la sfârșitul anului, să desfășoare un Plan Național de Control, care va avea ca tematică „determinarea prevalenței E.Coli verotoxigenă, de pe suprafața carcaselor de bovine și ovine, din carnea proaspătă de bovine și ovine, din carnea tocată și carnea preparată și din laptele crud și produsele din lapte crud”.

DSV ne liniștește: ”În Neamț nu avem carne cu salmonella, din Polonia!”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDacă cei de la Centru au lucrat în weekend, informarea oficială și instructajul celor de pe plan local au avut loc abia luni, 16 mai, la ora 11.00, în cadrul unei videoconferințe, adică în ziua în care controalele trebuiau demarate în întreaga țară. Activitățile incluse în acest plan presupun prelevarea de probe din unități de abatorizare, supermarketuri, magazine alimentare, carmangerii, măcelării, restaurante, ferme, târguri și piețe agroalimentare și dozatoare de lapte.

După videoconferința de luni, directorul DSV Neamț, dr. Sorin Ulea, a detaliat și în ce vor consta acțiunile de verificare de pe plan județean. „În baza dispozițiilor primite de la Autoritate și a notelor de serviciu, Direcția Sanitar-Veterinară, prin inspectorii din cadrul Serviciului de Igienă și Sănătate Publică Veterinară, prin inspectorii din cadrul Circumscripției de Control Alimente și prin sondaj, după o analiză a catagrafiei unităților autorizate, respectiv înregistrate sanitar veterinar, va proceda la recoltarea acestor probe și la transmiterea lor către laboratorul sanitar veterinar județean”, a declarat Sorin Ulea. (Andreea AMARIEI)

Articolul precedentFOTOGRAFII Ţigări de contrabandă ascunse în bordul maşinii
Articolul următorPrins după ce a furat 100.000 lei din bancomate
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.