vama albitaPolițiștii de frontieră de la PTF Albița și inspectorii vamali au descoperit, marţi, 29 septembrie, ascunse într-un autovehicul, 22 de piese confecționate dintr-un metal alb, presupus a fi argint, în greutate totală de 6 kilograme, ce urmau a fi scoase ilegal din țară de către un cetățean moldovean, se specifică într-un comunicat de presă.

“În ziua de 29 septembrie a.c., în jurul orei 22,30, la P.T.F. Albița – județul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de ieșire din țară, cetățeanul din Republica Moldova Adrian D., în vârstă de 32 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes, înmatriculat în Republica Moldova. Pentru valorificarea unei informații deținute, lucrătorii noștri au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunțit asupra autovehiculului și persoanei în cauza. Astfel, în interiorul unui dulap din lemn transportat în microbuz, au fost descoperite ascunse și nedeclarate, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, 22 de piese confecționate dintr-un metal alb (ceainic, fructieră, bombonieră, sfeșnic, platou, cupă, tavă, capac, lingurițe, furculițe,), presupus a fi argint, cu o greutate totală de 6,26 kilograme”, a declarat purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui, inspector principal de poliție Irina Mirică.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura sancționării contravenționale a cetățeanului moldovean cu amendă în valoare de 3.000 lei și indisponibilizării întregii cantități de bunuri în vederea expertizării pentru stabilirea autenticității și valorii. (ZCH NEWS)

Articolul precedentPIATRA NEAMŢ: Căutat de poliție într-un caz de tâlhărie
Articolul următorPremieră la Piatra Neamț: toți solicitanții primesc locuințe de la primărie
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.