bloc anlCulmea eficienței în repartizarea locuințelor pentru tineri, locuințelor sociale sau de necesitate se va înregistra în municipiul Piatra Neamț pe finalul acestui an. Anunțul, cu titlu de angajament ferm, a fost făcut astăzi de primarul delegat Dragoș Chitic, care a declarat că în ședința de azi, de la ora 15, consilierii locali vor repartiza 14 locuințe, după care mai rămân numai 13 solicitanți nerezolvați, ale căror cereri vor fi soluționate cel mai târziu până în decembrie anul acesta.

Anul acesta, pentru prima dată, a fost nevoie de două sesiuni de actualizare a dosarelor depuse pentru locuințe de la primărie, locuințe sociale, de necesitate și, cel mai important, locuințe ANL. Am avut locuri libere, dat fiind că au fost multe locuințe eliberate pentru neplata chiriei, pentru datorii acumulate sau din alte motive. Din sesiunea de actualizare a dosarelor făcută în luna iulie, a reieșit că sunt 63 de beneficiari eligibili. O parte au primit, astăzi vor primi repartiții încă 14, ceea ce înseamnă că vor rămâne 13 beneficiari eligibili, care vor primi locuințe în maximum două luni, fiindcă, în continuare, se vor elibera unități locative din fondul municipal. Vom ajunge în situația în care, în Piatra Neamț, toți solicitanții să fi primit locuințe până la sfârșitul acestui an”, a spus Dragoș Chitic.

În continuare, acesta a făcut apel la tinerii din Piatra Neamț care ar vrea casă de la municipalitate, să depună solicitări la primărie, în scris, și să urmărească apoi anunțurile de actualizare, pentru a-și vedea visul cu ochii.

Se fac, astfel, 10 ani de când Primăria Piatra Neamț se afla în situația de a avea aproape două mii de cereri pentru locuințe accesibile pentru tinerele familii (dar nu numai) și nu avea de unde să dea. Între timp, situația s-a întors complet. Motive pot fi mai multe, de la faptul că mulți dintre solicitanții de atunci au depășit vârsta care le permite să primească locuință până la zonele în care sunt disponibile aceste unități locative și care nu întotdeauna sunt agreate de tinerele familii.

(D. OSTAHIE)

Articolul precedentPrins cu argintăria în Vamă!
Articolul următorElevi de la Colegiul Silvic, pe podium la „Young people in european forests”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.