Un tânăr de 19 ani, din Piatra Neamț, a fost oprit în trafic, în seara de 28 iunie, pe strada Dimitrie Leonida, iar la controlul făcut în interiorul autoturismului au fost găsiți 5 saci, în care se aflau nu mai puțin de 38.400 de ţigarete, în pachete cu timbru de Republica Moldova.

Acestea au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul a fost indisponibilizat, urmând ca, astăzi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ să dispună aplicarea sechestrului judiciar asigurător”, a precizat agentul șef adjunct Robert Costân, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

În aceeași zi, un bărbat de 54 de ani, din Suceava, a fost oprit în trafic pe strada Cuza Vodă din Târgu Neamț, iar în autoturismul său au fost găsite 10.000 de ţigarete netimbrate, de diferite mărci, ce ar fi provenite din contrabandă. În ambele cazuri s-au întocmit dosare penale.

Polițiștii le reamintesc cetăţenilor că deținerea, colectarea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia constituie infracțiunea de contrabandă și se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7ani și interzicerea unor drepturi, conform art. 270 din Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal al României. (C.M.)

FOTO: Arhivă