Candidații înscriși la sesiunea a II-a a bacalaureatului încep de miercuri, 16 august, probele scrise, prima fiind la limba și literatura română. Joi, 17 august va fi proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie), vineri, 18 august se va desfășura proba scrisă la alegere și luni, 21 august, va avea loc proba scrisă la limba maternă.

La nivel național sunt 33.900 candidați înscriși. Lucrările vor fi corectate digitalizat, după scanarea foilor și transmiterea în sistemul informatizat. Este prima dată când procedura se aplică la nivel național, după doi ani de experimentare în județul Călărași. „Lucrările sunt repartizate automat și aleatoriu către profesori evaluatori din alt județ decât județul de unde provin candidații, printr-un click. Nu vom mai transporta lucrări dintr-un județ în altul pentru evaluare, se reduce considerabil riscul producerii unor erori în momentul transcrierii notelor de pe borderou pe lucrare sau de pe lucrare în aplicație, în vederea afișării”, a declarat Ligia Deca, ministrul Educației.

În județul Neamț sunt 656 de candidați înscriși, care vor susține probele în centrele organizate la Piatra Neamț – Colegiul Tehnic Forestier, la Roman – Colegiul Tehnic „Miron Costin” și la Târgu Neamț – Colegiul Tehnic „Ion Creangă”. Centru zonal de evaluare este desemnat Colegiul Național de Informatică Piatra Neamț, potrivit Inspectoratul Școlar Neamț.

C.I.

Articolul precedent15 August – Adormirea Maicii Domnului
Articolul următorBiletele de trimitere s-au diversificat, la fel și valabilitatea lor