pietricica turism

Ionuţ Ailincăi (31 de ani) din Izvoare, comuna Bahna, este primul arestat din anul 2019. Tribunalul Neamţ a luat această măsură, întrucât individul în cauză a comis o crimă: “Dispune arestarea preventivă a inculpatului A.I. pentru săvârşirea infracţiunii de omor prevăzută de art.188 al. 1 Cod penal pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data de 1 ianuarie 2019 şi până la data de 30 ianuarie 2019 inclusiv”.

Din cercetările făcute de anchetatori a rezultat că Ailincăi, care este un ţigan lăutar, a fost plecat din localitate vreo 10 zile, timp în care a cântat prin mai multe zone ale ţării şi s-a întors acasă de Crăciun. N-a vrut să încheie anul fără să ‘”rezolve” un conflict, pe care-l avusese cu un consătean în urmă cu 3 săptămâni. Atunci Ailincăi era la un bar, iar viitoarea sa victimă – un bărbat de 57 de ani, din Piatra-Neamţ, care se retrăsese de câţiva ani la casa părintească , i-a cerut 5 lei să-şi ia ceva de băut. Ţiganul i-a replicat, în bătaie de joc, să mute o scară de colo-colo, ca să-şi merite banii, care trebuie munciţi. Bărbatul s-a simţit lezat şi i-a pulverizat spray lacrimogen în faţă. La câteva zile după ce s-a întors acasă. Ailincăi s-a îmbătat şi, însoţit de-un frate de-al lui, s-a dus să “lămurească lucrurile”. A intrat în casa în care bărbatul de 57 de ani îşi ducea zilele într-o sărăcie cruntă şi l-a lovit, repetat, cu un par, care s-a rupt, şi apoi cu un scaun, care de asemenea s-a rupt. Fratele lui a încercat să-l potolească, însă agresorul era tare furios. La anchetă a spus că victima era în viaţă când a plecat el de acolo şi n-a vrut decât să-i dea o lecţie.

Şeful de post din comuna Bahna a aflat despre conflictul dintre cei doi, a devenit suspicios când a văzut că bărbatul de 57 de ani nu mai apare prin sat şi a făcut verificările de rigoare. Cadavrul a fost transportat la morgă, iar criminalul a fost reţinut în ziua de 31 decembrie şi arestat în prima zi a anului 2019.

C.M.