pietricica turism

Luni, 31 decembrie sute de locuitori ai comunei Timişeşti au participat la Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Anul Nou organizat la Centrul de Cultură, o manifestare care tinde să devină de la an la an, un adevărat spectacol păstrător al tradiţiilor nealterate de vremuri.

Au încântat publicul prestaţiile cetelor de mascați din comună, Alaiul de la Timișești, Alaiul de la Miroslovești , Alaiul de la Boiștea (Petricani),  Arnăuții de la Urecheni, dar şi formaţii din comună cum ar fi, Capra de la Plăieșu, Arnăuții de la Timișești, Arnăuții de la Dumbrava, Urșii de la Timișești, Capra mută de la Preotești și câteva cete mai mici.

Pe scena amplasată special pentru acest eveniment, rând pe rând, alaiurile şi-au făcut numărul obţinând de la cei prezenţi ropote de aplauze.

Printre sutele de locuitori ai comunei prezenţi la eveniment s-a aflat şi primarul Vasile Mărculeţ, care a monitorizat buna desfăşurare a festivalului.

Despre acest festival am luat o impresie şi de la o familie de tineri din comună: “Foarte frumos că în comuna noastră avem un festival de datini şi obiceiuri. Vedeţi şi d-stră că, de la an la an, din ce în ce mai multe localităţi din judeţ şi din ţară renunţă la astfel de festivaluri. Noi ne mândrim că îl avem şi sperăm că primăria se va implica în continuare ca acest festival să nu moară. Felicitări organizatorilor şi domnului primar în special, care se ocupă direct de acest festival”.

Nu pot decât să mă bucur că la Timişeşti datinile şi obiceiurile nu au dispărut şi ne încăpăţânăm să le păstrăm vii, pentru a le preda urmaşilor noştri. Mă bucur că şi la această ediţie au participat mulţi locuitori ai comunei noastre şi le mulţumesc că au fost alături de noi. Atât eu, cât şi angajaţii primăriei ne-am implicat, ne implicăm şi ne vom implica şi pe viitor, ca acest festival să aibă o viaţă lungă. Anul care vine va aduce realizări şi pe plan administrativ, prin mai multe proiecte ce vor fi începute, astfel încât condiţiile de trai ale locuitorilor comunei să fie mai bune. Transmit tuturor locuitorilor din Timişeşti, un an 2019 cu sănătate, belşug, bucurii şi realizări! La Mulţi Ani, Timişeşti!”, ne-a declarat primarul Vasile Mărculeţ.

C.T. STURZU