pietricica turism

funar

PARTIDUL ROMÂNIA MARE
Ţineţi aproape de popor, să nu rătăciţi calea!!!

APEL

Adresat domnului VICTOR  PONTA
preşedintele PSD
prim-ministru al Guvernului  României

Biroul Permanent lărgit al Partidului România Mare, întrunit, azi 2 martie 2014, la Râmnicu Valcea îşi manifestă îngrijorarea, pe deplin justificată, privind chemarea la guvernarea României  a organizaţiei etnice UDMR. Noi, alături de alte forţe politice şi civice, care s-au exprimat deja, cerem guvernului condus de Victor Ponta să renunţe la o astfel de intenţie care n-ar fi decât o continuare a seriilor de lovituri care  au fost luate de-a lungul ultimilor 20 de ani, unităţii şi stabilităţii statului român, evoluţiei României în parcursul său european, cetăţenilor României, indiferent de etnie, pe care aţi reuşit, după cum se pare, să-i păcăliţi şi în 2012 la scrutinurile electorale. Atunci, ei nu v-au mandatat să-i guvernaţi cu UDMR-ul. Dimpotrivă!

Îngrijorarea porneşte de la faptul că niciodată, în nici o  împrejurare, această organizaţie etnică nu a renunţat la politica sa revizionistă, atât în ceea ce priveşte drepturile cetăţenilor români de etnie maghiară, discriminându-i  pozitiv, peste normele europene şi nici la solicitările sale, din ce în ce mai făţişe, de autonomie politico-administrativă şi teritorială, precum şi la provocările permanente care prejudiciază buna convieţuire a cetăţenilor României, deteriorând statul de drept şi imaginea noastră pe plan internaţional.

Din dorinţa de a se menţine la guvernare, partidele politice la putere, au cedat părţi importante ale interesului naţional.

La cererea reprezentanţilor UDMR, majoritatea partidelor politice s-au lăsat şantajate de aceasta care şi-a făcut o practică din a realiza pas cu pas – profitând, mai ales, în momentele conjuncturale, cum este cel în care se găseşte România în prezent – proiectele lor separatiste, de federalizare, în care sens n-au obosit să ceară sprijinul unor organisme internaţionale pe care le-au dezinformat cu privire la aşa zisele privaţiuni la care ar fi supuse minorităţile naţionale din România.

În contrast cu poziţia corectă a majorităţii cetăţenilor români de etnie maghiară, reprezentanţii UDMR menţin, în societatea românească o stare de război psihologic permanentă, ameninţând cu folosirea forţei dacă cererile lor aberante nu vor fi satisfăcute.

Starea de apatie a celor din eşalonul doi şi trei din partidele Dumneavoastră este, de asemenea, îngrijorătoare.

Românii sunt oameni toleranţi, care au dovedit în istorie, că ştiu să-şi apere drepturile, ţara şi pământul ei.

Guvernul Ponta care înainte de a prelua puterea, conştientiza că o colaborare împreună cu UDMR-ul, având în vederea experienţa, anilor trecuţi, nu ar fi favorabilă nici măcar etnicilor maghiari, acum, din ce în ce mai îngrijorat că politica sa guvernamentală marcată de greşeli politice şi economice este pe punctul de a pierde inclusiv majoritatea parlamentară confortabilă de până mai zilele trecute, a revenit, solicitând UDMR-ului să participe la guvernare.

Noi, reprezentanţii Partidului România Mare, consecvenţi apărători ai filonului naţional patriotic al poporului român, deşi lipsiţi de putere decizională la nivel naţional, nefiind aleşi în Parlamentul României, ne exprimăm speranţa că politicienii USD vor înţelege că, prin solicitarea UDMR de a participa la guvernare fac un mare deserviciu ţării şi cetăţenilor ei.

Apel pagina 1

Domnilor,

Garda de corp a guvernului României nu poate fi perpetuu UDMR-ul,  ci însuşi poporul român. Dacă, în extremis, veţi cădea la înţelegere cu UDMR-ul, vă somăm să renunţaţi la practica protocoalelor secrete încheiate, de regulă, prin încălcarea angajamentelor electorale şi să raportaţi românilor de toate  etniile conţinutul acestor documente pentru a şti ce îi aşteaptă şi dacă mai pot rezista.

Puterea este trecătoare, dar hotărârile voastre sunt cu efecte istorice ireversibile.

Lasaţi UDMR-ul unde este!

Chemaţi-i pe etnicii maghiari care vor să facă politică să participe în guvernul vostru, să se înscrie în partidele existente pe eşichierul politic românesc.

UDMR-ul se va autodesfiinţa, spre binele tuturor românilor, care au şi vor drepturi egale pentru toţi în această ţară şi … ATÂT!

Noi îi iubim şi îi respectăm pe toţi cetăţenii României!

Râmnicu Vălcea, 2 martie 2014.
Biroul Permanent al Partidului România Mare
Preşedinte,
Gheorghe FUNAR