PRIMIM LA REDACŢIE: Pietreni în luptă cu Apa Serv, faza pe Capitală, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Cetăţenii din Piatra Neamţ, care au avut ghinionul de a locui în apropierea staţiei de epurare administrată de Compania Judeţeană Apa Serv, sunt nevoiţi să se adreseze forurilor din Bucureşti, pentru a primi un răspuns favorabil. Reamintim că oamenii sunt deranjaţi de zgomotul făcut de maşinile şi utilajele care lucrează în interiorul staţiei de epurare. Au făcut reclamaţii peste reclamaţii la toate instituţiile posibile, ca oamenii ajunşi în pragul disperării, deoarece rezultatele au fost discrete dacă nu cumva inexistente. Nici articolul publicat săptămâna trecută de „Ceahlăul” nu a adus nimic nou. Ca urmare, cetăţenii s-au adresat Comisariatului General al Gărzii Naţionale de Mediu. Redăm în rândurile ce urmează scrisoarea cetăţenilor din Piatra Neamţ (Ceahlăul)

„DOMNULE COMISAR GENERAL

FLORIN DIACONU

Domnule comisar suntem un grup de aproape 20 de familii din orașul Piatra Neamț, oameni cumsecade și cu foarte mult bun simț și am ajuns la mâna sistemului și la nepăsarea unor «oameni» ce au niște funcții ce ar trebui să se implice în a rezolva problemele cetățenilor.

Vă trimitem mai multe copii ale mai multor sesizări făcute pe la mai multe instituții cu privire la disconfortul creat de cele două suflante care produc aerarea la stația de epurare Piatra Neamț.

Disconfort ce produce un zgomot (zumzet) asurzitor care în special noaptea și în zilele de sâmbăta și duminica chiar și cu ferestrele închise acest zgomot deranjează și e o distanța destul de mare, aproape 3 kilometri de la stația de epurare până în zona locuită de noi.

La mai multe sesizări făcute de noi la Garda de mediu Neamț am primit și câteva răspunsuri precum că:  cei de la Apa Serv Piatra Neamț sunt în limitele prevăzute de lege adică 70 DB ceea ce spun ei sunt niște minciuni gogonate pe care noi nu le mai putem crede. 70 DB scoate o mașină de spălat sau un aspirator și nu cred că se aude zgomotul la mai mult de 40 de metri nu la aproape 3 kilometri. S-au făcut câteva măsurători în zonă dar nu știm cum se făcea că de câte ori s-au făcut aceste măsurători era o liniște de mormânt iar după ce plecau imediat o oră maxim, iarăși începea acel zgomot asurzitor.

Deci noi, aceste familii suntem mințiți cu nerușinare de instituțiile și personalul care se ocupă de acest caz și la fiecare sesizare făcută chiar și la ziarele locale cum ar fi «Ceahlăul» și «Realitatea» două sau trei zile se liniștesc apoi iarăși încep acest calvar ce ne pune sănătatea și psihicul nostru și al copiilor noștri în pericol.

Noi am mai făcut o sesizare la dumneavoastră pe care ați primit-o pe data de 11.10.2013. Vă rugăm să ne ajutați pentru a se rezolva această problemă pe care autoritățile de la Piatra Neamț împreună cu Apa Serv o ignoră și chiar nu-și dau interesul pentru a face ceva în legătură cu acest zgomot.

Vă mulțumim și vă rugăm să vă implicați dacă se poate chiar personal în această problemă a acestui grup de cetățeni din Neamț”.

Articolul precedentProfesorii s-au înarmat cu vuvuzele și bannere
Articolul următorBerbecii Spitalului Județean