pietricica turism

Unde sapă târnăcopul, sare din pământ… proiectilul

După perioada de foc de curăţare termică a miriştilor s-a deschis sezonul la recoltat bombe. În zilele de 25 şi 26 martie, doi cetăţeni gospodari au găsit rămăşiţe de-ale războiului prin propriile bătături şi au sunat la 112. Prima alarmă a fost dată de un bărbat din Târgu Neamţ, care săpa pentru fundaţia unei contrucţii şi a dat peste o grenadă de mână, iar a doua de un bărbat din Oglinzi care s-a apucat să sape ca să-şi facă gard şi a găsit un proiectil exploziv. În ambele cazuri, pirotehniştii au verificat zona cu detectorul de metale, dar n-au mai găsit nimic suspect.

Trei incendii de la coşurile de fum

Pompierii nemţeni au fost chemaţi să stingă trei incendii, izbucnite în ziua de 26 martie, din cauza coşurilor de fum. Din păcate, o casă din Roznov a rămas fără acoperiş, dar cel puţin a fost salvat restul contrucţiei după ce militarii de la Piatra Neamţ, ajutaţi de voluntarii din Roznov, au reuşit să potolească flăcările.

A urmat o locuinţă din Târgu Neamţ, la care coşul a provocat un incendiu ce a răbufnit în interior. Au ars o masă, tâmplăria de la o fereastră şi un casetofon.

Cei mai norocoşi au fost proprietarii unei case din Roman, care au scăpat doar cu sperietura, pentru că focul s-a limitat doar la funinginea de pe coş.

Prinşi la tăiat copaci

Patru tineri, cu vârste între 20 şi 29 de ani, sunt cercetaţi penal pentru tăiere ilegală de arbori. Ei au fost prinşi în plină activitate, în ziua de 26 martie, în pădurea din Secu, unde doborau brazi. Poliţiştii de la Postul Vânători le-au întocmit dosare nu doar pentru tăiere ilegală, ci şi pentru furt.

Bătrână accidentată pe zebră

O femeie de 82 de ani din Bicaz a fost lovită de o maşină, în dimineaţa de 26 martie, în timp ce traversa strada Barajului, pe o trecere pentru pietoni. Bătrâna a fost transportată la spital, unde medicii au stabilit că a suferit un traumatism cranio-cerebral acut şi o contuzie în zona toracelui. Poliţiştii au început o anchetă şi îl vor cerceta pe şofer pentru vătămare corporală din culpă.

La “răcoare” pentru un mobil

Poliţiştii de la Biroul de Investigații Criminale Roman au prins un individ, în vârstă de 41 de ani, care a comis o tâlhărie în seara de 25 martie, de Buna Vestire. Bărbatul a cerut unui trecător telefonul mobil să facă un apel, dar a fost refuzat şi s-a înfuriat brusc. I-a smuls omului telefonul din mână şi, ca să fie sigur, că-i “retează” şansele de a-l recupera, l-a lovit şi l-a ameninţat. În seara de 26 martie, tâlharul a fost reţinut, pentru 24 de ore, iar ieri a fost dus la instanţă, cu propunerea de arestare preventivă. Culmea ar fi ca instanţa chiar să-l trimită după gratii, luând în considerare pericolul faptei şi nu valoarea obiectului furat cum, nedrept, se întâmplă în atâtea cazuri.

Grupaj de C. MIRCEA