0:00

Bătut măr de hoţul pe care l-a prins în casă

Un bărbat din Roman a fost bătut măr de hoţul pe care l-a prins în propria-i casă, în noaptea de 12 spre 13 martie. Omul s-a trezit în jurul orei 1 din cauza zgomotului şi s-a dus să vadă ce se întâmplă în camera de alături. A fost lovit zdravăn de individul care scotocea prin casă. Incidentul a fost reclamat la poliţie, iar în ziua de 13 martie, infractorul – un bărbat de 36 de ani, din comuna Ion Creangă – a fost prins şi arestat, sub acuzaţia de tâlhărie calificată. Un  alt tâlhar a fost reţinut, pentru 24 de ore, tot de către poliţiştii din Roman, iar ieri a fost dus la arestare. Tânărul de 18 ani a ameninţat pe cineva, în după amiaza de 13 martie, şi i-a luat telefonul mobil.

A furat ţigări de la serviciu şi s-a dat victimă

Un bărbat de 30 de ani din Piatra Neamţ este cercetat pentru delapidare, după ce a furat ţigări în valoare de 13.000 de lei de la firma la care lucrează şi a reclamat că a fost tâlhărit. Poliţiştii au făcut cercetări şi au stabilit, fără dubiu, că individul minte şi nu a fost jefuit de nimeni, ci a vândut ţigările să facă rost de bani şi apoi, ca să se justifice, a spus povestea cu tâlhăria.

Un şofer beat s-a răsturnat în curba de la Feleşti

Un autoturism s-a răsturnat, ieri la prânz, în deja celebra curbă de la Feleşti, comuna Dulceşti. Maşina s-a făcut praf, după ce s-a răsturnat pe cupolă, în afara carosabilului, la o diferenţă de nivel de 2 metri faţă de drum. Poliţiştii au stabilit că şoferul era sub influenţa alcoolului şi a pierdut controlul volanului pe fondul unei depăşiri. Pasagera, o femeie în vârstă de 57 de ani, a suferit policontuzii şi a fost dusă la spitalul din Roman.

În seara de 13 martie s-a mai petrecut un accident, în localitatea Bălăneşti, unde a fost rănită o femeie de 56 de ani, care traversa strada. Victima a fost dusă la spitalul judeţean şi diagnosticată cu politraumatism şi contuzii la ambele picioare.

Focul “curăţă” cioatele din Grinţieş

Două incendii au izbucnit, la nici patru ore distanţă, în satul Bradu, din comuna Grinţieş, în ziua de 13 martie. Primul a mistuit vegetaţia uscată şi “deşeurile lemnoase provenite din curăţarea buştenilor”, după cum au precizat pompierii, pe o suprafaţă de 2.000 mp, şi s-a extins pe domeniul Ocolului Silvic Hangu, unde a “curăţat” 1.000 mp. După ce flăcările au fost stinse, militarii au stabilit drept cauză “focul deschis în spaţii deschise”, adică o mână pricepută şi bine intenţionată. În jurul orei 14 a izbucnit alt incendiu, din aceeaşi cauză, tot în satul Bradu, de astă dată suprafaţa afectată fiind de 10.000 mp. Tot în ziua de 13 martie au mai fost trei incendii de vegetaţie uscată, provocate de oamenii care s-au apucat de curăâenia de primăvară. Focul a mistuit totul pe 5 ha de teren din satul Târzia, comuna Brusturi, pe 4 ha din satul Izvoare, comuna Dumbrava Roşie şi pe 800 mp din incinta stadionului din Roman.

Grupaj de C. MIRCEA

Articolul precedent300 de nemțeni merg la mitingul “Ponta te arde cu pompa”
Articolul următorCriminal în serie, trimis în judecată