0:00

Primii 16 kilometri din ceea ce va fi viitoarea autostradă A7 au fost inauguraţi astăzi, 2 decembrie, în judeţul Bacău. Tronsonul are şi calitatea de centură ocolitoare a municipiului Bacău, pe partea de est. Recepţia s-a făcut cu un an şi două luni înainte de termenul de finalizare.

Primii kilometri de autostradă din Moldova au fost inauguraţi electoral, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiRecepţia a avut un puternic caracter electoral, argumentele fiind că lucrările la tronson nu sunt complet finalizate, precum şi prezenţa la eveniment a preşedintelui Klaus Iohannis, a premierului Ludovic Orban, a ministrului Transporturilor Lucian Bode şi a altor oficiali liberali.

Primii kilometri de autostradă din Moldova au fost inauguraţi electoral, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Nu este niciun secret că Moldova, prin «grija» guvernanţilor pesedişti, a fost lăsată în urmă. Şi aşa nu se poate continua! Noi, prin aceste lucrări, am venit să dovedim practic că nouă ne pasă de Moldova, şi nu la nivelul de poveşti şi promisiuni deşarte, ci la nivelul de realizări. În continuare, proiectele de infrastructură din zona Moldovei şi care leagă Moldova de restul ţării sunt de maximă importanţă şi vor fi realizate”, a spus Klaus Iohannis.

Primii kilometri de autostradă din Moldova au fost inauguraţi electoral, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Această realizare demonstrează foarte clar că există constructori în România, care au cu adevărat capacitatea de a face lucrări de calitate, de a face lucrări repede și de a fi competitivi în valoarea lucrărilor care sunt efectuate din punct de vedere al prețului”, a adăugat Ludovic Orban.

Primii kilometri de autostradă din Moldova au fost inauguraţi electoral, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCei 16 kilometri fac parte din autostrada A7, care va străbate Moldova de la nord la sud. Tronsonul face parte din proiectul centurii ocolitoare a Bacăului, în lungime totală de 32 de kilometri, restul fiind drum național. Contractul de circa 668 milioane de lei a fost semnat, în decembrie 2018, cu asocierea de companii românești UMB-Tehnostrade. Lucrările au început în martie 2019 şi trebuie finalizate până în ianuarie 2022. Partea vestică a centurii, drum cu câte o bandă pe sens, între DN11 și DN2, a fost inaugurată pe 3 septembrie. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentJandarmii lucrează: 15 amenzi, în valoare de 4.700 de lei, și 50 de avertismente
Articolul următorAccident cu victimă încarcerată la Oglinzi (video) – știre actualizată
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.