politie control cauciucuriPoliţiştii au început, în forţă, controalele din perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, pe toate palierele şi le vor continua, în acelaşi ritm, câteva săptămâni de acum încolo.

„În contextul sărbătorilor de iarnă, când se vor înregistra aglomerări de persoane în localitățile/staţiunile turistice de agrement montane (Durău, Oglinzi, Izvorul Muntelui, Bălțătești ș.a.), sporirea valorilor de trafic pe căile rutiere, precum cât şi o creştere a activităţilor comerciale specifice sezonului de iarnă, conducerea IPJ Neamț a dispus organizarea de acțiuni pentru asigurarea unui climat de siguranță publică”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

„Totodată, în următoarea perioadă, la nivelul tuturor structurilor I.P.J. Neamț a fost asigurată o capacitate corespunzătoare de acţiune şi intervenţie pentru participarea la înlăturarea sau limitarea urmărilor posibilelor evenimente negative produse din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile”.

Doar în perioada 23-26 noiembrie, polițiștii nemțeni au constatat 54 de infracțiuni, dintre care 45 de natură judiciară, iar amezile au curs. Cele mai multe (119) au fost, ca de obicei pentru încălcarea Legii liniştii şi ordinii publice, dar au fost sancţionate şi nerespectarea Codului silvic, precum şi abaterile de la legea care protejează populaţia împotriva comerţului ilicit.

Cât priveşte siguranţa în trafic, poliţiştii au început controalele privind echiparea autoturismelor pentru condiţii de iarnă şi au retras 3 certificate de înmatriculare ale autoturismelor care aveau anvelope de vară, iar 7 şoferi au fost amendaţi. În total, polițiștii rutieri au aplicat 377 de sancțiuni pentru abaterile săvârșite la regimul circulației pe drumurile publice şi au reținut 9 permise de conducere.

Toate amenzile aplicate în perioada de 23-26 noiembrie se ridică la valoarea de peste 160.000 de lei, iar a bunuri lor confiscate de 41.000 de lei. (C. MIRCEA)

Articolul precedentINHGA: Pericol de inundaţii în Bacău şi Vaslui
Articolul următorPIATRA-NEAMŢ: Manifestări de Ziua Naţională
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.