inundatiiInstitutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor avertizează că, de sâmbătă, 28 noiembrie, ora 2:00 și până duminică, 29 noiembrie, ora 16:00, există un risc important de inundații pe râuri din judeţele Bacău şi Vaslui. Potrivit INHGA este vorba de râurile Bârlad – bazin mijlociu și inferior (Bacău, Vaslui și Galați) și afluenții mici ai Siretului și Prutului (Vrancea, Vaslui și Galați). Avertizarea cod galben se referă şi la râurile Ialomița superioară și afluenții săi (Dâmbovița și Prahova), Călmățui, Buzău – bazin mijlociu (Prahova, Buzău și Brăila), Râmnicu Sărat (Buzău și Vrancea),

Mai grav este faptul că, potrivit hidrologilor, în intervalul 28 noiembrie, ora 3:00 – 29 noiembrie, ora 6:00, a fost declarat cod portocaliu de inundații pe râurile din bazinele hidrografice: Desnățui, Jiu sector aval Rovinari – amonte Podari (Mehedinți, Dolj și Gorj), Olteț și afluenții Oltului inferior (Vâlcea, Olt, Gorj și Dolj), Călmățui (Olt și Teleorman), Vedea superioară (Olt și Argeș), Teleorman superior și mijlociu și afluenții mici ai râului Vedea de pe sectorul inferior (Argeș și Teleorman), Neajlov superior și mijlociu (Argeș, Dâmbovița și Giurgiu) și Sabar (Argeș, Dâmbovița, Ilfov și Giurgiu).

De asemenea, în intervalul 27 noiembrie, ora 14:00 – 29 noiembrie, ora 16:00, va intra în vigoare un cod galben de inundații pe râurile din bazinele hidrografice: Călmățui, Vedea (Olt, Teleorman și Argeș) și Dobrogea (Constanța și Tulcea).

Același tip de avertizare va fi valabilă și în perioada 27 noiembrie, ora 18:00 – 29 noiembrie, ora 16:00, pe râurile din bazinele hidrografice: Desnățui, Jiu mijlociu și inferior (Mehedinți, Gorj și Dolj), afluenții Oltului inferior (Gorj, Vâlcea, Olt, Dolj și Argeș) și Argeș (Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu și Ilfov). (ZCH NEWS)

Articolul precedentNEAMŢ: O maşina s-a zdrobit de o autoutilitară parcată
Articolul următorPrimele amenzi pentru cauciucuri de vară
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.