reclama autocenter

cl roman

* scos din pepeni, edilul Romanului s-a ridicat de la prezidiu și le-a reproşat consilierilor că le place să vorbească atunci când sunt în fața camerelor

* “Văd că astăzi m-ați scos la tablă”, a declarat, supărat, Laurenţiu Leoreanu

Ședința de vineri a Consiliului Local Roman s-a desfășurat în cele mai bune condiții, cel puțin la votarea celor 14 proiecte de pe ordinea de zi, toate aprobate în unanimitate. Câțiva consilieri de la USL au ridicat și câteva probleme, primite de la cetățeni, spun ei, iar unele l-au scos din pepeni pe edilul Romanului, care s-a ridicat de la prezidiu și le-a urat consilierilor “O zi bună”, nu înainte de a le atrage atenția că le place să vorbească atunci când sunt în fața camerelor de luat vederi.

Maşini şi pepeni

Prima care a luat cuvântul la punctul diverse a fost Iulia Havrici, de la PSD. Consilierul a atras atenția asupra faptului că ar fi de preferat interzicerea accesului autoturismelor în Parcul Municipal pentru a nu fi provocate accidente: “În fața chioșcului care vinde înghețată este plin de mașini. Aș dori limitarea accesului cu stâlpi, pentru că lumea nu respectă indicatorul de la intrare în Parc și personal am văzut cum un șofer neatent era să lovească un copil”. Primarul Leoreanu a fost de acord cu propunerea și spune că nu mai târziu de săptămâna viitoare, echipele Primăriei vor limita accesul mașinilor spre centrul parcului, fiind permisă parcarea doar la intrarea dinspre Mihai Viteazu.

Consilierul PNL Vasile Mocanu a ridicat alte 3 probleme. Acesta spune că zona de comercializare a pepenilor din spatele Halei Centrale este una neconformă, iar calitatea produselor care stau cu lunile acolo lasă de dorit: “Eu nu-mi doresc să girăm produse în Piața de la Roman care nu sunt proaspete. Propun ca cei care au cantități foarte mari să le depoziteze la piața de gross, iar în piața centrală să fie primiți în special micii producători”.

Şcoli şi lăzile cu vin

O altă problemă supusă dezbaterii a fost legată de cantinele din incinta școlilor, cantine care, spune consilierul Mocanu, nu sunt conforme cu ideea de educație: “Școala este un loc sacru, iar elevii și profesorii nu trebuie să se împiedice de lăzile cu vin. Mesele pentru parastas, nuntă și botezuri nu au ce căuta la școală. Propun înființarea aici a unor clase de ospătari, pentru că nici la Iași nu sunt atâtea restaurante ca în Roman”. Primarul Laurențiu Leoreanu nu a fost încântat de ideea de a nu da în folosință unor agenți economici cantinele care nu mai sunt utilizate din cauza lipsei copiilor care locuiesc în internate și a oferit exemplul de la Liceul “Vasile Sav”, unde săptămâna trecută s-a inaugurat un restaurant în fosta cantină: “Școlile nu mai au angajați bucătari. Aceste clădiri se deteriorează dacă le lăsăm așa. La cantina de la Vasile Sav, se vor investi în reabilitare 1,5 miliarde de lei și clădirea va rămâne a noastră, iar școala primește gratuit sala ori de câte ori are manifestări. Pot fi de acord cu organizarea unui program de distribuție, pentru ca elevii să nu fie deranjați”.

Ultima problemă ridicată de consilierul Mocanu a fost un raport de la cei în temă asupra achizițiilor în sistemul de sănătate și cel școlar, însă primarul Leoreanu i-a spus că aceste atribute sunt ale Ministerelor sau Consiliului Județean.

“Preferați să vorbiți în fața camerelor”

Cel care pare să-l fi supărat cel mai tare pe primar este liberalul Dănuț Lichiardopol. Întâi de toate, alesul care este și medic s-a declarat deranjat de faptul că polițiștii locali vin la miezul nopții în centrele de permanență pentru a legitima pe toată lumea, inclusiv să verifice dacă medicii sunt prezenți. “Ați înțeles greșit. Medicii au cerut prezența polițiștilor locali, pentru că unii dintre ei erau să fie bătuți de pacienți. Dacă doriți, noi putem să nu mai răspundem la solicitările medicilor”, i-a răspuns tăios primarul. Consilierul a continuat: “Soția mea este medic la un centru de permanență și nu sunt de acord ca polițiștii locali să facă prezența medicilor”. Tot legat de centrele de permanență, consilierul a cerut o mediatizare a lor, pentru ca Centrul de Primiri Urgențe de la Spital să nu se mai ocupe de orice caz care nu este grav. “50% din cazurile de la urgență pot fi tratate în centrele de permanență. Să le cumpărați medicilor o trusă de minilaborator și eventual una de chirugie, pentru că oamenii nu vin la aceste centre pe motiv că medicii au în dotare doar un stetoscop și un tensiometru”, a mai spus Lichiardopol, moment în care primarul Leoreanu, iritat, s-a ridicat în picioare și a comentat: “Văd că astăzi m-ați scos la tablă. Aceste probleme pot fi discutate direct cu mine, dar văd că preferați să vorbiți în fața camerelor de luat vederi. Problema la toate acestea sunt banii. Vă anunț acum că pentru ultimele două luni din an nu sunt asigurate salariile în sănătate și învățământ. Acestea sunt problemele grave”. Ședința s-a încheiat brusc, însă prefectul George Lazăr care a participat la discuții s-a arătat, per ansamblu, mulțumit de faptul că în Consiliul Local Roman este bună înțelegere în folosul cetățenilor. Mai mult, acesta spune că Romanul se află în top din punct de vedere al respectării legislației.

Claudia MATEI

Articolul precedentMicile genii ale Neamţului (III): „Îmi iubesc țara și vreau să ajut oamenii care locuiesc în ea”
Articolul următorCampionat ecvestru cu bani de la judeţ

1 COMENTARIU

Comments are closed.