Casian HarpaIon Tănăselea, primarul de Urecheni, comuna natală a studentului înjunghiat la Iaşi, va propune în şedinţa de consiliu local de săptămâna viitoare acordarea unui ajutor de urgenţă pentru părinţii tânărului.

Suma maximă pe care o poate acorda primăria este, însă, 1.000 de lei, insuficient pentru nevoile familiei lovite de necaz pe neaşteptate.

„Am vorbit şi cu părintele, care a fost la Iaşi, la spital, să vadă băiatul, şi va face un apel în biserică, duminică după slujbă, către credincioşi”, a declarat primarul de Urecheni.

„Mama băiatului stă permanent lângă el, tatăl vine acasă şi pleacă înapoi, au cheltuieli şi vor mai avea cu tratamentul, cu recuperarea, cu drumurile. Nu e uşor şi tocmai de aceea îi rugăm pe cei care vor să ajute să contribuie, fiecare cu cât poate”.

Dus la spital în şoc hemoragic, cu 20 de plăgi înjunghiate pe tot corpul, Casian Harpa a fost operat de urgenţă, luni dimineaţă, iar medicii au fost rezervaţi în privinţa şanselor sale de recuperare. Tinereţea l-a ajutat şi, treptat, a făcut progrese după intervenţie, însă va avea nevoie de mult timp şi de tratament pentru a-şi reveni. Colegii din cămin care l-au salvat din camera incendiată au declarat că studentul abia mai putea vorbi când l-au găsit, dar a reuşit să şoptească numele agresorului (Aurelian Giosan) şi a cerut să-i dea cineva ochelarii.

Pentru celălalt student înjunghiat (Victor Nour, din Republica Moldova) nu s-a mai putut face nimic. Se pare că amândouă victimele dormeau când au fost atacate de Aurelian Giosan, iar criminalul a încercat să dea vina pe un anumit „Vladimir”, un bărbat despre care spune că este moldovean, dar nimeni nu l-a văzut şi n-a auzit de el. În contradicţie cu versiunea lui Giosan vin declaraţiile martorilor şi probele ridicate din camera în care s-a petrecut crima, aşa că Tribunalul Iaşi l-a arestat pentru 30 de zile. Imediat, avocatul studentului agresor a atacat decizia instanţei, iar astăzi (13 noiembrie), Curtea de Apel Iaşi va da hotărărea finală în privinţa mandatului de arestare. (C. MIRCEA)

Articolul precedentTÂRGU-NEAMŢ: Fostele garaje ale poliţiei înlocuite cu Penny Market
Articolul următorTraian Băsescu s-a întâlnit cu reprezentanţii MP Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.