0:00

Primarul Romanului, Laurențiu Leoreanu, a întârziat câteva minute, ieri, la o întâlnire publică, motivând „reținerea” prin aceea că a avut o ședință urgentă pe tema bugetului de război. Acesta a precizat înainte de începerea întâlnirii că există o îngrijorare, și personală, legată de intenția Rusiei de alipire a Transnistriei.

Întrebat ulterior despre tema discuțiilor și ce înseamnă “reevaluarea” bugetului de război, edilul a refuzat să facă vreun comentariu: “Nu vorbesc despre așa ceva. Nu pot și nici nu am voie”. La începutul acestei luni, odată cu conflictele din Crimeea-Ucraina, președintele CJ Suceava – Cătălin Nechifor a făcut o declarație prin care anunța actualizarea planului de mobilizare şi a proiectului bugetului pentru război, inclusiv verificarea adăposturilor de persoane.

Presa națională și locală anunța de fapt că toate consiliile judeţene au primit o adresă de la Administraţia Finanţelor Publice prin care li se cere să pregătească un buget de război până la data de 15 martie. Mai târziu, înalt oficialii țării au venit public cu declarații că aceste bugete și planuri trebuie refăcute o dată la 4 ani și nu există motive de îngrijorare. (C. MATEI)

Articolul precedentSoluții pentru Drupo
Articolul următorPreşedintele a promulgat salariile mărite ale primarilor