reclama autocenter

harpa tantos

Primarul Daniel Harpa ia în calcul eventuala intrare în insolvență a Primăriei Târgu Neamț, din cauza greutăților financiare cu care se confruntă instituţia pe care o conduce, în urma datoriilor preluate de la fosta administrație. Odată cu apariția Legii insolvenței primăriilor, acest lucru nu este imposibil. Edilul este nemulțumit de situația în care a ajuns primăria, din cauza datoriilor preluate, mărturisind că banii pe care-i are, în loc să-i aloce la investiții, este nevoit să achite datoriile. „Odată cu apariția Legii insolvenței primăriilor, chiar mă gândesc să iau legătura cu un specialist în insolvență, care să-mi ofere consultanță, pentru că prefer să bag primăria în insolvență, decât să ajung ziua când voi rămâne fără bani. Eu nu am venit la primărie să plătesc datoriile lui Decebal Arnăutu, am venit să realizez ceva, să investesc banii în oraș, nu în datoriile pe care mi le-a lăsat. Acum, din fericire, suntem pe linia de plutire, dar și puținii bani pe care-i avem, în loc să-i dăm la investiții, suntem nevoiți să achităm datoriile. Deocamdată, nu facem nimic în acest sens, până nu mă consult cu specialiști în insolvență”, a declarat nemulțumit edilul.

 282 miliarde vechi datorii

 Datoriile pe care noua administrație le-a preluat, însumează 240 de miliarde de lei vechi, credit contractat în 2006 și 87 de miliarde lei arierate. „Majoritatea dintre datorii le-am preluat de la fosta administrație, și aici mă refer la un credit de 240 de miliarde lei vechi, care a fost contractat în 2006, mă refer la arierate de 87 de miliarde lei preluate, dar, între timp, am mai achitat din ele prin Ordonanțe de Guvern. La momentul acesta, avem de achitat 42 de miliarde lei arierate, fapt ce ne-a obligat să contractăm un credit de la Trezoreria statului cu această sumă pentru a reduce arieratele la 85%, dar totodată și pentru respecta Ordonanța de Guvern Nr. 3. Dar noi nu am venit aici să ne plângem. În ciuda acestor impedimente financiare, reușim să aducem bani în oraș, să investim, să facem reparații, să asfaltăm, să aducem orașul pe drumul cel bun. Printr-o Ordonanță de Guvern Nr. 577, s-au alocat primele 20 de miliarde de lei, din cei 100 de miliarde lei alocați pentru asfaltarea mai multor străzi din Târgu Neamț. Contractul s-a semnat și urmează ca banii să intre în conturile primăriei. Finanţarea a fost obţinută cu ajutor de la Guvernul României, prin OG 577. Avem în total 15 kilometri de drumuri, pentru care am primit aproape o sută de miliarde lei vechi. Cele 20 de miliarde pe care le vom primi sunt prima tranșă. Îmi doresc să asfaltăm tot oraşul, în maximum 2-3 ani. Finanţarea pe care am primit-o acoperă deja mai mult de o treime din lungimea drumurilor. Vă daţi seama, în doar câteva luni, ce s-a putut face?! Cei 13 kilometri de covor asfaltic înseamnă cu mult mai mult decât tot ce s-a făcut în decenii la Târgu Neamţ”, a mai declarat primarul Daniel Harpa.

 Ciprian Traian STURZU

Articolul precedentStrategia agricolă a României, lansată la Cotroceni
Articolul următorPictorul Brauner a “blocat” Sinagoga Piatra Neamţ

2 COMENTARII

  1. primarule cred ca ai uitat ca suntem in anul 2012,deci la un an de la preluarea gestiunii.foarte rau daca iti trebuie un an sa realizezi ca nu ai stiut cum sa preioai gestiunea unui oras.ai trait in tg neamt si cunosteai fenomenul decat sa vii cu aceste aberatii ai ceva mai la indemana D E M I S I A.iti cei scuze si pleci.normal ca nu vei proceda asa fiindca iti place puterea si fetele frumoase.ceva ciudat se petrece la tg neamt,o boala inceputa dinainte de 89-o tineti aiurea cu nr.de locuitori pentru a avea de incasat taxe si impozite mai mari.cred ca sunteti printre putinele orase care dupa 89 a crescut nr.de locuitori.este cea mai mare aberatie cu acest oras.in timpul comunistilor se cerea o populatie de 20.ooo locuitori.cu tot avantul comunist s-a ajuns cu ajutorul secretarului teodorescu si a vicelui dan la 16.000 locuitori.era un artificiu de peste 2500 oameni.atunci erau cooperativele mestesugaresti unirea si arta decorativa cu peste 4500 membri si puteai jongla.asa s-a construit mult in tg.neamt apartamente pentru oamenii muncii care jumatate nu erau locuite.acum vad ca ati extins heirupismul capitalist si o tineti pe 20.000 locuitori.este cea mai mare minciuna sustinuta de autoritati.asa imi dau seama ca cei ce vin la putere habar nu au ce pastoresc.

Comments are closed.