pietricica turism

Primarul Dragoș Chitic a susținut astăzi, 16 martie, o conferință de presă în care a subliniat că Piața Centrală trebuie deschisă cât mai repede.

Vineri, 17 martie, este convocat în ședință Consiliul Local pentru a prelua în patrimoniu noua construcție și pentru a stabili modalitatea de administrare a acestui obiectiv.
Primarul Dragoș Chitic: ”Proiectul are 2 puncte: în primul rând, se aprobă scoaterea la licitație – un lucru absolut normal și în asentimentul majorității cetățenilor pentru a găsi cel mai potrivit administrator, iar în al doilea rând, până la adjudecarea licitației, pentru a nu întârzia deschiderea pieței, transferăm clădirea la CMI Urban, singura societate care are astăzi concesionat serviciul de administrare a piețelor din oraș. Eu cred că asta e ceea ce așteaptă și ce își doresc cetățenii, să se deschidă odată piața.

Practic, propunem varianta cea mai corectă pentru a fi administrată piața și singura variantă legală pentru redeschiderea rapidă a complexului comercial. Fac un apel la responsabilitate din partea consilierilor locali să susțină deschiderea cât mai rapidă a pieței, așa cum cetățenii așteaptă. Solicit un consens politic, pentru a răspunde așteptărilor cetățenilor și a comercianților sau producătorilor și să deschidem, respectând legea, piața cât mai curând. În fond, vineri nu este un vot pentru stabilirea administratorului pieței și este o alegere între a deschide piața la sfârșitul lunii martie sau, într-o varianta optimistă, în luna iunie. Mi s-ar părea total nefiresc și nu își poate nimeni permite să ținem piața, care este finalizată la acest moment, cel puțin 3 luni închisă, în condițiile în care se apropie Sărbătorile Pascale, iar oamenii din oraș așteaptă să își facă cumpărăturile din noua piață”. (ZCH News)

sursa: Primăria Piatra Neamț