pietricica turism

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Suceava au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Cătălin Mugurel Flutur, la data faptelor, dar și în prezent, primar al municipiului Botoșani, se precizează într-un comunicat de presă al DNA. Edilul este acuzat de “săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu având ca rezultat obținerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit în formă continuată”.

“În perioada 30.11.2006-19.12.2011, inculpatul Flutur Cătălin-Mugurel, în calitate de primar al municipiului Botoșani, și-a îndeplinit defectuos atribuțiunile de serviciu prevăzute de lege, în ceea ce privește încheierea și derularea unui contract de concesiune ce avea ca obiect exploatarea unui teren în suprafață de 4.668,00 mp, proprietatea Consiliului Local al Municipiului Botoșani, pe care a fost construit ulterior un complex comercial multifuncțional (Uvertura Mall – nr). Concret, în cuprinsul contractului respectiv, urmat de încheierea altor trei acte adiționale, inculpatul a diminuat ilegal (sub valoarea menționată în cuprinsul ofertei financiare) redevența datorată de cesionar instituției publice pe care o reprezenta”, se menţionează în ordonanța procurorilor DNA Suceava.

Demersul primarului de Botoşani ar fi avut drept consecință prejudicierea bugetului local cu 2.024.236,55 lei, “sumă ce reprezintă totodată un folos necuvenit obținut de societatea comercială beneficiară a contractului, în calitate de concesionar”, mai precizează DNA. Lui Cătălin Flutur i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală, iar procurorii efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane. (ZCH NEWS)